Slovenija
17 ogledov

"Tretjo os na zahodno stran!"

Zbrane na javni obravnavi je skrbel vpliv na kakovost bivanja tam, kjer se cesta Žurnal24 main
Javna obravnava. Prebivalci vasi na vzhodu predali peticijo.

Predstavniki Direkcije RS za ceste in ministrstva za promet ter načrtovalci so sinoči na prvi izmed treh javnih obravnav predstavili državni prostorski načrt (DPN) za prvi odsek južnega dela tretje osi – od Novega mesta do Malin. Obravnavi bosta še jutri ob 16. uri v Semiču in ob 18.30 v Metliki. Irena Oven z ministrstva za promet je dejala, da bi lahko DPN, če nanj ne bo bistvenih pripomb, končali v začetku prihodnjega leta.

Pripomb ni manjkalo
A kot je po predstavitvi pokazala razprava, imajo Novomeščani in prebivalci okoliških vasi na potek trase vrsto pripomb, ki bi jih lahko strnili kot bojazni, da bo cesta bistveno poslabšala kakovost njihovega življenja. Nekateri so prepričani, da bo štiripasovnica namenjena predvsem tranzitu iz Avstrije na Balkan, a predstavniki ministrstva so zatrdili, da bo cesta služila predvsem regionalnemu razvoju.

450 podpisov peticije
Marko Vide je predstavnikom ministrstva predal peticijo, pod katero se je podpisalo 450 prebivalcev Gotne vasi, Žabje vasi, Cikave, Smolenje vasi, Krke in Mačkovca. V njej zahtevajo, naj tretjo os z vzhoda Novega mesta, kjer se preveč približa strnjenim naseljem, premaknejo na zahod mesta, kjer je v DPN zdaj predvidena od mesta bolj oddaljena dvopasovna zahodna obvoznica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.