Slovenija
17295 ogledov

Tudi danes in jutri nam grozijo nevihte, tu bo najhuje

dež naliv mesto Profimedia
Vremenoslovci opozarjajo, da je tudi danes in jutri možen nastanek ploh in neviht.

"Tudi v današnjem kakor tudi jutrišnjem popoldnevu je možen nastanek posameznih ploh in neviht. Največ verjetnosti za nastanek teh je na severu države oz. v višjih legah Slovenije. Možni so kratkotrajni nalivi in sodra. Večjih posebnosti ne bo," so zapisali vremenoslovci portala Neurje.si. Za danes je Arso sicer zemljevid severne Slovenije obarval v rumeno, vključno z osrednjo Slovenijo. 

Kako se bodo gibale nevihte, si lahko pogledate tukaj

Vremenska napoved: sončno in vroče

Danes bo pretežno jasno, sprva bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan se bo v notranjosti Slovenije razvijala kopasta oblačnost, predvsem v hribovitem svetu lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo pretežno jasno in zjutraj po nekaterih kotlinah megleno. Popoldne ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 28 do 32, na Primorskem do 34 stopinj Celzija.

Obeti: v soboto in nedeljo bo precej jasno in vroče.

Vremenska slika: nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: sončno in vroče bo. V Alpah bo popoldne nastalo nekaj ploh in neviht.

Biovreme: danes in v petek bo vpliv vremena povečini ugoden. Sredi dneva in popoldne bo na Primorskem po nižinah povečana toplotna obremenitev.

Od 2. septembra do 7. septembra 2024

Nad našimi kraji bo vztrajala šibko območje visokega zračnega tlaka s precej toplim zrakom in šibkimi vetrovi tudi v višinah. Je pa nekaj možnosti, da bi se vremenska situacija spremenila nekje v četrtek prihodnji teden. Precej jasno vreme bo z nekaj kopaste oblačnosti, ponekod je lahko zjutraj nekaj kratkotrajne megle.

V hribovitem svetu bo v nedeljo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh in neviht. Verjetnost za plohe in nevihte bo majhna. Jutranje temperature bodo večinoma med 15 in 20, popoldanske pa med 30 in 34 °C. V primeru, da bi se vremen v četrtek spremenilo, bi vročina postopno popustila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.