Slovenija
15 ogledov

Ugoden nakup z omejitvijo

Kupci parkirnih prostorov ne bodo smeli prodati naprej.
Pod hipoteko
Z odplačili. Bralec je bil ogorčen tudi nad tem, da je parkirni prostor še pod hipoteko. V Oberonu so odgovorili, da bodo ob prodaji in plačilu kupnine odplačevali hipoteko ter kupcem izstavljali izbrisne pobotnice za posamezne parkirne prostore.

Tisti, ki bodo parkirne prostore v novi garažnih hiši v Šiški kupili za 12 tisoč evrov, teh ne bodo smeli prodati naprej, določa pogodba s podjetjem Oberon, investitorjem gradnje.

Če bi to storili, bi morali za parkirni prostor prodajalcu doplačati šest tisoč evrov. V Oberonu so pojasnili, da so tako določilo v pogodbo vnesli zato, ker so kupci dobili možnost, da parkirni prostor kupijo po “netržni ceni”. Dodali so, da je razpolaganje s parkirnim prostorom omejeno na pet let, česar pa v pogodbi, ki nam jo je v vpogled poslal bralec, ni zapisano.

V Oberonu so dejali, da sta se s tako določbo strinjali tako mestna občina kot Četrtna skupnost Šiška. Koliko parkirnih prostorov so že prodali, pa niso želeli izdati. Po nižji ceni bo parkirni prostor sicer lahko kupilo zgolj 141 bližnjih stanovalcev, ki so se odzvali na anketo četrtne skupnosti pred gradnjo. Preostale parkirne prostore (vseh je 360) bo investitor prodal po tržni ceni – 18 tisoč evrov.

Odvetnik Jožef Klavdij Novak iz odvetniške družbe Čeferin je povedal, da je tako določilo dopustno, če se obe stranki z njim strinjata in ni v nasprotju z drugimi predpisi: “Zadeva je podobna, kot če kdo pogodbeno sklene predkupno pravico.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.