Slovenija
2577 ogledov

V Slovenijo prišle kot maserke, nato delale kot prostitutke

prostitucija Profimedia
Na ljubljanskem sodišču so za prihodnji teden predvideni predobravnavni naroki za domnevno kriminalno družbo, ki naj bi ženske izkoriščala za prostitucijo, s prvoobtoženima Mladenom Bilićem in Lauro Teuta Kovče.

Predvidena sta tudi naroka v odškodninskih tožbah Bojana Veselinovića proti Urošu Urbaniji in Jožeta Možine proti Svetlani Makarovič.

Predobravnavni naroki za deseterico, ki naj bi ženske izkoriščala za prostitucijo

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so v ponedeljek in sredo predvideni predobravnavni naroki za domnevno kriminalno družbo, ki naj bi ženske izkoriščala za prostitucijo. Prvoobtožena sta Mladen Bilić in Laura Teuta Kovče.

Združba naj bi po poročanju Dnevnika prek ene od srbskih spletnih strani iskala atraktivne ženske za delo maserk v Sloveniji, a so dekleta pri nas končale kot prostitutke. Svoja usluge naj bi morale nuditi na določenih ljubljanskih lokacijah, izkoriščala pa naj bi jih dobro organizirana kriminalna združba, ki jo je sestavljalo več ljudi. 10 izmed njih je obtoženih. Glavni povezovalni člen med njimi je bil po trditvah tožilstva 66-letni Grosupeljčan Mladen Bilić.

Zelo pomembno vlogo naj bi po poročanju časopisa igrala stara znanka policije in sodišč, 45-letna Laura Teuta Kovče, ki naj bi se z nezakonitimi posli ukvarjala kar med prestajanjem devetletne zaporne kazni.

Na okrajnem sodišču sojenje Urbaniji in Makarovičevi

Na Okrajnem sodišču v Ljubljani bosta prihodnji teden naroka v odškodninskih tožbah nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinovića proti nekdanjemu direktorju Ukoma Urošu Urbaniji in odškodninska tožba novinarja RTV Slovenija Jožeta Možine proti kulturnici Svetlani Makarovič.

Veselinović od Urbanije zahteva 10.000 evrov. Očita mu, da naj bi mu s tviti in drugimi objavami v javnosti grobo posegel v osebnostne pravice.

Očitki se po pisanju tednika Demokracija nanašajo na več tvitov, ki jih je Urbanija objavil od februarja do maja 2021. V njih je Urbanija, ki je bil nekoč tudi sam zaposlen na STA, Veselinoviću med drugim očital mobing pokojnega odgovornega urednika STA Boruta Meška, pritiske na uredniško politiko STA in kreativno računovodstvo pri ločevanju tržne dejavnosti STA od javne.

Možina pa Makarovičevo odškodninsko toži zaradi domnevnega obrekovanja v pesmi Utrip laži. Očita ji prekoračitev pravice do časti in dobrega imena ter zahteva opravičilo, objavo sodbe in plačilo 2000 evrov odškodnine.

Makarovičeva je v sporni pesmi Možino zaradi njegovega prikaza dogajanja v Dražgošah med drugo svetovno vojno v oddaji TV Slovenija Utrip med drugim primerjala z lažnivcem, hlapcem vlade in izdajalcem.

Sprva je Makarovičevo tožila tudi RTV Slovenija, a je pod novim vodstvom odstopila od tožbe. V tožbi tako ostaja le še Možina.

Kosovo protesti V soboto Svet Kosovo začasno zaprlo dva mejna prehoda s Srbijo nagrobna sveča Pijan voznik Šport Tragedija: reprezentanta na pločniku povozil do smrti

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • 4krogci 15:46 08.september 2024.

    Pršle so delat točno to, kar delajo...in nic drugega! Dejte ze 1x prenehat s to propagando o nedolznih puncah/ženskah, ki so se prijavle na oglas za delat kot barska plesalka (se stoletja ve, kaj to pomeni) in potem ko so ...prikaži več prsle so bile prisiljene na prostitucijo.....dejte se ustavt s tem!!!

  • jakec1575 13:27 08.september 2024.

    kurbanija je dobil za fasizem nagrado na planet tv. mali crno rabi batine ne pa 10k kazni. mali nesposoben fasistek ki postane govno ko dobi malo moci

  • Ender3 12:50 08.september 2024.

    Kurbanija in Možina se bosta tudi sklicevala, da gre za politično gonjo tistih, ki slavijo rdečo zvezdo..