Šport > Košarka
2097 ogledov

Tragedija: reprezentanta na pločniku povozil do smrti

İlkan Karaman Profimedia İlkan Karaman (levo).
V tragični nesreči je življenje izgubil znan košarkar.

V soboto je v prometni nesreči v Datçi življenje izgubil 34-letni turški košarkar İlkan Karaman, poročajo lokalni mediji.

Karaman se je s prijatelji odpravil na potapljanje v navedeno obmorsko letovišče, kjer se je družba ustavila na bencinski črpalki. Karaman je stal na pločniku, ko je vanj priletel avtomobil.

Košarkar je bil mrtev na kraju nesreče. Voznik, ki je izgubil nadzor nad vozilom, je bil pod vplivom alkohola, navajajo lokalni mediji.

Karaman je imel bogato kariero, v toku katere je večkrat zaigral tudi za izbrano vrsto Turčije. Igral je tudi za Fenerbahçe, s katerim je leta 2014 osvojil naslov državnega prvaka.

Profesionalno kariero je začel v Tofaşu, nato igral še za Pınar Karşıyako, Beşiktaş, İstanbul BB, Büyükçekmece, Maniso, Petkim Spor, francoska kolektiva Antibes Sharks in Cholet, nazadnje pa je v domovini nosil dres moštva Çayırova Belediyesi.

Leta 2012 je bil s strani Brooklyn Nets izbran na naboru lige NBA. Tam ni nikoli zaigral, Mrežice pa so ga izbrale kot 57. po vrsti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice