Svet
2845 ogledov

Očividec izdal podrobnost, ob kateri kri zaledeni. Znan tudi odziv Petrola

nesreča omiš 24sata
Vozilo trčilo v agregat za točenje goriva na eni od Petrolovih črpalk.

Kot smo poročali, v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na Petrolovi bencinski postaji na avtocesti blizu Omiša, je včeraj pozno popoldne umrla ena oseba, tri so bile huje ranjene. Nesreča se je po navedbah splitsko-dalmatinske policijske uprave zgodila, ko je vozilo BMW trčilo v agregat za točenje goriva, pri čemer je izbruhnil tudi požar.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 18. uro na avtocesti v smeri proti Dubrovniku. V splitskem kliničnem centru so za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnili, da so sprejeli tri hudo poškodovane osebe, ena od njih je - po zadnjih podatkih - še vedno življenjsko ogrožena in priključena na respirator.

V požaru, ki je izbruhnil ob trku, je po navedbah gasilcev zgorelo tudi več drugih vozil.

Je zaspal?

Po izpovedi očividca, ki se je znašel na kraju nesreče, je Slobodna Dalmacija izvedela, da je voznik brez zaviranja vozil proti agregatu, videl pa je tudi, da je voznik glavo naslonil na volan. Novinarka RTL-a je poročala da bi to lahko pomenilo, da je zaspal ali bil v nezavesti, a na uradne ugotovitve hrvaške policije bo treba še počakati.

Prometni strokovnjak Željko Marušić je včeraj za hrvaške portale menil, da je – glede na poškodbe vozil – voznik pripeljal z  hitrostjo najmanj 70 km/h. Avtomobil je popolnoma zgorel, zgorele so tudi registrske tablice, tako da bo, še poročajo hrvaški portali, pristojnim težko ugotoviti pokojnikovo identiteto. 

Huje poškodovana moška sta hrvaška državljana, poškodovana ženska pa naj bi bila tujka, kot še dodajajo portali, najverjetneje iz Fancije ali Belgije.

nesreča omiš Zagoreli avti Svet Huda nesreča: Avtomobil trčil v bencinsko črpalko, ena oseba umrla

Iz Petrola so se sicer danes za Žurnal24 odzvali s sporočilom za javnost. Zapisali so, da je prišlo do nesreče, v kateri je vozilo trčilo v agregat za točenje goriva, kar je povzročilo izbruh ognja. "Pristojni organi trenutno izvajajo temeljito preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine tega tragičnega dogodka," so sporočili s Petrola.

"Na žalost je v nesreči ena oseba izgubila življenje, več oseb pa je bilo poškodovanih. V Petrolu izražamo najgloblje sožalje družini preminule osebe in želimo hitrega okrevanja poškodovanim," so še zapisali. 

Prodajno mesto je sicer do nadaljnjega zaprto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.