Magazin > VIP
4829 ogledov

Žalovanje za rock legendo, v zadnji želji omenil Ljubljano

Ribja Čorba zrockala Štuk Žurnal24 main
Danes je umrl Bora Đorđević, frontman skupine Riblja čorba.

Umrl je Bora Đorđević (71), frontman skupine Riblja čorba. Bil je eden največjih rockerjev nekdanje Jugoslavije, a tudi človek, ki se je javno razglašal za četnika, nosil naziv četniški vojvoda in hujskal k vojni v 90. letih. 

Novico je na svojem Facebook profilu potrdila skupina Riblja čorba. Pred kratkim je Bora zaradi hude pljučnice pristal v ljubljanski bolnišnici, njegov menedžer Bane Obradović pa je srbskim medijem razkril, da je bil priključen na kisik. "Njegovo stanje se je poslabšalo, je na respiratorju in ni mogoče opraviti nobene operacije," je povedal takrat. 

Kljub temu da se je Slovencem zaradi kontroverzne izjave v devetdesetih močno zameril, je v svoji zadnji želji omenil tudi Ljubljano. "Moje telo pošljite v Čačak, v Srbijo, v Ljubljani pa pustite moje srce. Ne zapravljajte denarja, nisem tako pomemben lik," je povedal tik pred smrtjo. Razlog, da si je srce želel pustiti v Ljubljani, je verjetno romantične narave. Že leta 2017 se je namreč pisalo, da se je zaradi ljubezni preselil v Ljubljano. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Avatar MS
    MS 11:31 04.september 2024.

    Bil je eden največjih rockerjev nekdanje Jugoslavije, poet z lucidnimi besedili. a tudi človek, ki se je javno razglašal za četnika, nosil naziv četniški vojvoda in hujskal k vojni v 90. letih. Poslušali smo in hvalili smo njegove pesmi, poslušali ...prikaži več smo in grajali njegova politična stališča! Odšel je! Njegove pesmi ostajajo! Naj počiva v miru!

  • kapibara1 11:25 04.september 2024.

    En maj na Slovenski socialki

  • Ender3 11:09 04.september 2024.

    Še ena njegova iz 90...V primeru rata, bežite sa avionima Jata...Zbogom legenda !

Sorodne novice