Slovenija
110 ogledov

Virantov poslanec v mladosti ustrelil prijateljico

Gregor Virant Boštjan Tacol
Vodja poslanske skupine Rihard Braniselj je včeraj potrdil, da je pred leti, ko je bil še mlad uniformiran miličnik, po nesreči ustrelil svojo prijateljico.

Vse skupaj se je zgodilo leta 1987, ko so v gozdu nad Cerknico na nekem pikniku streljali s službeno pištolo. Rihard Braniselj, ki je bil takrat star 21 let, je delal na policijski postaji v Postojni. Po streljanju je Braniselj pištolo spravil v notranji žep jakne, vendar strelenga orožja verjetno ni zavaroval z varovalko. Nabita pištola naj bi se med njegovim posedanjem sama sprožila, prestrelila jakno in njegovo prijateljico zadela v nogo nad kolenom. Ranjeno prijateljico so takoj odpeljali v zdravstveni dom in nato v ljubljanski UKC, poroča požareport.

Po Branisljevih besedah v času dogodka nihče ni bil pod vplivom alkohola, prav tako so po nesreči vsi ravnali prisebno. Po tem dogodku so ga kazensko ovadili zaradi povzročitve poškodbe iz malomarnosti. Sodišče ga je obsodilo na nekaj mesecev pogojne kazni. Disciplinski postopek so proti njemu uvedli tudi v policiji, vendar je policijsko službo zapustil šele leta 1999, ko je odšel med odvetnike, še poroča spletna stran požareport.

Danes ima svoje mesto v državnem zboru. Je poslanec Državljanske liste Gregorja Viranta (DGLV).

Komentarjev 13
  • Aleš Kocjan 11:53 19.april 2012.

    Mediji imajo resne težave, ker ne ločijo, kaj je vredno objave in kaj je nabijanje.

  • se_eden 11:12 19.april 2012.

    po čigavem nareku to pišete. pa mi ne rabimo volitev. samo medije spremljaj in boš takoj vedel kdo je pravi (naš) in kdo ne. najprej ste se spravili na Simčiča, potem Vogrina, sicer bi pričakoval, da je poleg Mariniča zdaj ...prikaži več na vrsti Meršol, pa sem se zgleda zmotil. naslednji je Braniselj. in spet DLGV... in ne samo, da ste o ekonomiji in pravu zelo slabo podučeni (Vogrin), tudi o samem novinarstvu ne veste veliko. za začetek si preberite Etični kodeks vašega združenja!

  • tartufka2226 10:34 19.april 2012.

    kako da so policisti,ko jim zaškripa takoj vsi odvetniki