Slovenija
830 ogledov

Vreme: Že kmalu bomo znova blizu rekordov

mestni utrip Saša Despot
Najprej nas bo prešla oslabljena fronta, nato pa se bo ponovno močno segrelo.

"Zaradi plitvega ciklona, ki ta hip vlada nad Islandijo, k nam preko severozahodnih oz. severnih vetrov doteka nekoliko hladnejši in vlažnejši zrak," v napovedi pojasnjujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Kot dodajajo, bo v prihodnjih dneh veter obrnil v zahodno smer, a se vreme še ne bo stabiliziralo, saj nas bo prešla oslabljena fronta, ki se bo v prihodnjih dneh raztezala od Iberskega polotoka pa do Danske. "Danes popoldne bodo še možne krajevne plohe, jutrišnji dan bo predvidoma bolj suh," pišejo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Napovedujejo, da bo nekaj posameznih ploh in neviht nastalo tudi v sredo zvečer in v četrtek zjutraj.

Od petka naprej pa pričakujejo stabilnejšo vremensko sliko. "Tudi temperature bodo bistveno višje, kot jih beležimo sedaj. Od sobote naprej bodo temperature znova krepko nad 30°C – recimo v ponedeljek se lahko na jugovzhodu temperatura povzpne do 37°C," pojasnjujejo.

Po podatkih ARSO je bila sicer doslej pri nas najvišja temperatura izmerjena poleti 2013, in sicer 40,8 ºC. 

Vremenoslovci Agencije RS za okolje medtem napovedujejo, da se bo verjetnost neviht predvidoma povečala od torka naprej, "a je napoved še negotova".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.