Slovenija
5 ogledov

"Z Jadranko sem na liniji tudi ponoči"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Premier Pahor in hrvaška kolegica Kosorjeva sta zadnje časa stalno na telefonski zvezi. Tudi ponoči.

Slovenski premier Borut Pahor je v intervjuju za Slobodno Dalmacijo povedal, da je z naslednico Iva Sanaderja, s katerim ni imel posebej topllih odnosov, zgodba povsem drugačna. Z Jadranka Kosor sta naredila skok v odnosih med državama, o katerem bi pred letom dni lahko le sanjal, je Pahor povedal v krajšem intervjuju.

To počnem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, pa tudi ponoči, tako da naše redno delo zaradi tega ne trpi.
Pahor, kdaj je pravi čas

Demantiral je tudi zgodbe v javnosti, da so se njuni odnosi v zadnjem času vendarle ohladili zaradi bližnje konference o Zahodnem Balkanu na Brdu pri Kranju. "Nasprotno, dinamika kontaktov med menoj in premierko se še povečuje. Vsak dan se slišiva, še posebej, ker je Hrvaška soorganizatorica konference," je dejal Pahor.

In kdaj je najboljši čas za pogovor s Kosorjevo in reševanje medržavnih odprtih vprašanj? "To počnem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, pa tudi ponoči, tako da naše redno delo zaradi tega ne trpi", pojasnjuje slovenski premier, ki ni želel komentirati aktualnega spora med Srbijo in Kosovim glede udeležbe na konferenci. Prizna pa, da bo velik uspeh, če se bodo na Brdu srečali predstavniki držav, ki se med seboj ne priznavata. Izid konference da nestrpnop pričakujejo tudi šefi zahodnih diplomacij, dodaja. "Če nam ne uspe, bo vprašljiva prihodnost Zahodnega Balkana," opozarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.