Slovenija
4 ogledov

Zaradi nesreče večkilometrski zastoj proti Primorski

Zastoj naprimorski avtocesti. PIC
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so odstranjene posledice prometne nesreče na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log proti Kopru.

Tudi sicer je ta konec tedna pričakovati povečan promet v smeri proti obmorskim mestom. O približno trikilometrskem zastoju tako poročajo s konca podravske avtoceste pred razcepom Draženci ter naprej na glavni cesti proti Gruškovju.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah Koper - Izola - Portorož, Koper - Šmarje - Dragonja ter pred mejnim prehodom Jelšane. Na mejnem prehodu Gruškovje je treba za izstop iz države čakati pol ure.

Za popoldne pa na prometno-informacijskem centru napovedujejo nekoliko manj prometa kot dopoldne. Za nedeljo dopoldne je napovedana povečana gostota prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se v večini Avstrije začenjajo počitnice. Popoldne pa je ponovno pričakovati zelo visoko gostoto prometa iz turističnih krajev proti urbanim središčem, piše na spletni strani informacijskega centra.

Komentarjev 3
  • zcmr 14:22 06.julij 2013.

    Cez par stoletij ko bo mogoce Sloveniji te katastrofalne ceste uspelo spraviti na vsaj podoben nivo razvitih sosedov Italianov in Hrvatov bo na cestah manj nesrec in manj mrttvih....ali ne nadejajmo se prevec ker ceste v sloveniji gredo proti nazaj ...prikaži več in spet postajajo makadamske.

  • Šemefuky 14:16 06.julij 2013.

    Želim vam prijetno 6 urno vožnjo iz Ljubljane do Hrvaške meje. Tudi Zokijev Miško vam želi enako in pravi, da čez 6 let in 6 milj eur po km bo avtocesta do Hrvatov, takrat pa je verjetno ne bo nihče ...prikaži več potreboval, ker bo cel svet cenejši od njih.Veliko vročih užitkov. Če gre kdo proti Rovinju in mu prej pride bo swingal v koloni na avtocesti.

  • mph 11:57 06.julij 2013.

    Večina teh nesreč je iz objestnosti in neupoštevanja predpisov, zlaganih tehničnih pregledov, ...bi moral povzročitelj in tisti, ki ni imel prave razdalje odgovarjat in 10 let plačevat za direktno in indirektno škodo, ki jo je povzročil sebi in drugim. Čez ...prikaži več več let bi verjetno bilo stanje drugačno.