Slovenija
28 ogledov

Zlizane gume in zavarjene zavore

Veolia Katarina Pernat
Vzdrževanje avtobusov. Mesece po prevzemu Marprom pošilja račune Veolii.

Maribor. "Pred dnevi smo Veolii transportu Štajerska poslali račun za okoli 15 tisoč evrov, ker smo pri tehničnem pregledu ugotovili, da so bili v nekaterih avtobusih še v času upravljanja Veolie zamenjani menjalniki z drugimi, ki tehnično niso bili ustrezni," je povedal Ivan Hajnšek, direktor Marproma.

300 tisoč za vzdrževanje

Spomnimo, Marprom je lani konec poletja od Veolie transporta prevzel upravljanje javnega mestnega avtobusnega prometa. Takrat so naredili primopredajo 39 avtobusov, ki so v lasti Mestne občine Maribor. Kot nam je pojasnil Hajnšek, je takrat vsak avtobus pregledal sodni cenilec. "Ugotovljeno je bilo, da so bili vsi avtobusi slabo vzdrževani. Ko smo pri vseh odredili tehnični pregled, večina avtobusov pregleda sploh ne bi naredila," je pojasnil prvi mož Marproma. Večina avtobusov je imela dotrajane gume, nekateri so imeli kar zavarjene zavorne bobne, menjalniki na nekaterih pa sploh niso bili ustrezni. "Zdaj so avtobusi spet varni in popravljeni. Smo pa za takšno vzdrževanje voznega parka v prvih petih mesecih porabili kar 300 tisoč evrov, kar kaže na to, v kako slabem stanju so bili avtobusi," je bil kritičen Hajnšek.

"Predali smo brezhibna"

Iz Veolie so se na očitke odzvali, da so Marpromu predali tehnično brezhibna vozila. "To je potrdila tudi neodvisna organizacija, ki je opravila tehnične preglede, in jo je predlagal javni gospodarski zavod Marprom," so pojasnili v Veolii transportu Štajerska in dodali, da se čudijo, da se krivda vnovič vali na Veolio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.