Šport > Euro 2024
535 ogledov

Zdaj tudi uradno: Srbi oslabljeni proti Sloveniji, težave pri Hrvatih

Filip Kostić Epa
Srbski nogometaš Filip Kostić je zaradi poškodbe kolena že končal evropsko prvenstvo in ne bo igral v preostalem delu turnirja v Nemčiji, so potrdili v srbski reprezentanci, poroča Tanjug.

Filip Kostić si je pred dvema dnevoma na tekmi prvega kroga skupine C EP proti Angliji poškodoval koleno.

Naslednja tekma Srbe čaka ravno proti Sloveniji.

Olimpijski park München navijaška cona Druga tekma Šport München čaka Slovence in Srbe, tu bo najbolj pestro

Kostić je danes opravil pregled z magnetno resonanco poškodovanega kolena, po kateri je jasno, da ne bo več pomagal reprezentanci na prvenstvu v Nemčiji.

Član Juventusa, ki se najbolje znajde na levi strani sredine igrišča, se je poškodoval na prvi tekmi skupine C proti Angliji. Angleži so premagali Srbe z izidom 1:0.

Enaintridesetletniku je koleno obrnilo ob koncu prvega polčasa, na kar je moral v 43. minuti predčasno na klop za rezervne igralce.

Filip Kostić Euro 2024 Šport Še ena slaba novico za Srbijo pred tekmo s Slovenci

Slovenija in Srbija se bosta v drugem krogu skupine C merili v četrtek v Münchnu. Tekma se bo začela ob 15. uri. Varovanci selektorja Matjaža Keka so v nedeljo v Stuttgartu remizirali z Dansko (1:1).

V zadnjem krogu bosta 25. junija še dvoboja Slovenija - Anglija ter Srbija - Danska.

EURO2024 Druga tekma Šport Srbi veliki favoriti na stavnicah

Hrvati ostali brez Vlašića

Hrvaški reprezentant Nikola Vlašić bo zaradi poškodbe mišice zapustil reprezentančni tabor in izpustil preostanek evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, so danes objavili na uradni spletni strani hrvaške nogometne zveze.

Vlašić se je poškodoval na treningu, danes pa je opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal manjšo rupturo mišice.

Selektor Zlatko Dalić se je v dogovoru z Vlašićem in zdravniško službo odločil, da bo Vlašić zapustil tabor reprezentance.

Nikola Vlašić | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška na EP igra v skupini B skupaj s Španijo, Albanijo in Italijo. Na prejšnjem EP je izpadla v osmini finala po podaljških proti Španiji. Najdlje je prišla do četrtfinala (1996, 2008).

Hrvati so letošnje prvenstvo začeli s porazom proti Špancem. Evropski prvaki v letih 1964, 2008 in 2012 so v Berlinu slavili s 3:0 (3:0).

Čeferin Euro 2024 Šport Uefa sprožila preiskavo zoper tekmico Slovenije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:59 18.junij 2024.

    Najbolj idealen razplet za naše bi bil premagati Srbe in da Angleži premagajo Dance, vendar pa realno malo verjeten!? Več možnosti je, da se v naši skupini v nadaljevanju zakomplicira, saj so blizu napredovanja le Angleži. Pri njih ni realno ...prikaži več pričakovati, da lahko izgubijo tako proti Dancem, kot proti Sloveniji. Angleži potrebujejo iz preostalih dveh tekem le še en remi, ampak ne verjamem, da bodo sedaj prvo mesto v skupini in "lažjega" tekmeca za nadaljevanje kar tako zapravili...

  • kapljač 18:10 18.junij 2024.

    Treba se bo pripraviti na srbske grobosti . Nekaj podobnega kot je" balkansko lovljenje na galamo". No in če se ne ustrašiš si jim vzel ves pogum.

  • Ender3 17:27 18.junij 2024.

    Sedaj bodo vsi pocepali, ker se bojijo Kekove odlične vrste nogometašev..Je lahko še kaj bolj bednega pisat na Z24.si.