Šport > Euro 2024
1544 ogledov

München čaka Slovence in Srbe, tu bo najbolj pestro

Olimpijski park München navijaška cona Profimedia Vhod v navijaško cono v Münchnu.
V četrtek bo na Fußball Areni v Münchnu odigrana tekma drugega kola skupine C med Slovenijo in Srbijo. Navijači bodo glasilke lahko preizkusili že prej, in to na kultni lokaciji.

Srečanje na münchenski Fußball Areni, domovanju slovitega Bayerna, se bo v četrtek začelo že ob 15. uri. V Stuttgartu je Slovence na stadionu bodrilo okoli 15.000 duš, na Bavarskem bo ta številka verjetno še višja. München je oddaljen le nekaj ur vožnje, remi izbracev Matjaža Keka proti Danski (1:1) pa je še dodatno razvnel evforijo.

Stadion, ki je v komercialne namene poimenovan Allianz Arena, bo sprejel 66.000 gledalcev, saj ima za mednarodne tekme manjšo kapaciteto kot za ligaške. Najverjetneje bo povsem poln, saj na Bavarskem živi veliko ljudi srbske narodnosti, ki bodo prišli podpret svoje rojake.

Srbski navijači so v nedeljo v Gelsenkirchnu videli poraz svoje ekipe proti Angliji (0:1). Manjši del navijačev obeh reprezentanc se je pred srečanjem v rudarskem mestu zapletel v pretep, ki je doslej edini večji incident te vrste na letošnjem evropskem prvenstvu. V pretep naj bi se se želel vmešati tudi sin srbskega predsednika Aleksandra Vučića - Danilo Vučić.

Srečanje med Srbi in Angleži je bilo tudi edino, na katerem so na stadionu stregli le pivo z nižjo vsebnostjo alkohola, da bi zmanjšali tveganje za spopade. Pred četrtkovo tekmo v Münchnu takšnih ukrepov zaenkrat ne napovedujejo.

Vse na enem mestu

olimpijski park München zemljevid | Avtor: uefa.com uefa.com

Za razliko od Stutgarta, ki je imel štiri navijaške cone z različno vsebino, je v Münchnu le eno območje, ki je namenjeno zbiranju navijačev pred tekmami in množičnemu ogledu tekem na velikem platnu. A se nahaja na kultni lokaciji. 

Gre za Olimpijski park, prizorišče olimpijskih iger 1972, kjer stoji nekdanje domovanje Bayerna in drugega večjega mestnega kluba - 1860 Münchna. Točna lokacija je Hans-Jochen-Vogel-Platz v središču parka, kjer bodo tri platna v velikosti 120, 36 in 21 kvadratnih metrov.

Vstop v navijaško cono, kjer se odvijajo tudi koncerti različnih glasbenih zvrsti, je prost. Cona se odpira ob 13. uri in zapira dobro uro po koncu zadnje tekme. Na voljo je več zanimivih aktivnosti, tako za odrasle kot otroke.

Postavljena so manjša nogometna igrišča, odprti kino, center za E-športe, na programu so tekmovanja v poeziji, plesna tekmovanja, razstave, nastopi komikov in različne delavnice, med njimi tudi takšna, kjer otroke učijo risati grafite.

Tudi ostale lokacije v Münchnu, vključno z Marienplatzem, imajo pridih evropskega prvenstva, a večje aktivnosti, povezane s turnirjem, so skoncentrirane v Olimpijskem parku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice