Šport > Euro 2024
464 ogledov

Čeferin po dragoceni točki izlil dušo: "Lagal bi, če ne bi potrdil ..."

Aleksander Čeferin Profimedia
Slovenske nogometaše je po tekmi z Dansko obiskal predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, evropski nogometni šef pa je doslej zadovoljen z EP.

EURO2024 Prelepa gesta Šport Kek razkril, zakaj so njegovi varovanci nosili črne žalne trakove EURO2024 Poljub sreče Šport Kek: "To je bila nagrada za vse, kar so fantje dali na igrišču!"

"Na prvenstvu vidimo veliko golov, užival sem na vsaki tekmi. Vse je popolno," se je uvodoma dotaknil dosedanjega dela EP in se na treningu slovenske vrste ozrl na številne navijače, ki so prišli na nedeljski obračun z Dansko v Stuttgart.

"Seveda smo vsi čustveni, ko to gledamo. Lagal bi, če ne bi potrdil, da navijam za Slovenijo. Navijači so fantastični. Pričakujem jih pa v Münchnu še več, ker je bližje in verjetno bi vsi radi nek takšen ex-jugoslovanski dvoboj," je povedal.

Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbija je včeraj izgubila z Anglijo z 0:1, v javnost so prišle tudi domnevne razprtije med selektorjem Draganom Stojkovićem in Dušanom Tadićem, kar bi lahko načelo vzdušje v srbski vrsti, za katero bo četrtkova tekma v Münchnu tako kot za Slovenijo izjemno pomembna za obstanek v igri za napredovanje v izločilne boje.

Dušan Tadić Nesoglasje Šport Pri Srbih že počilo: "Mislim, da je razmišljal o tekmi s Slovenijo"

"Včeraj sem gledal tekmo Srbije in Anglije. Srbi so zelo dobra ekipa. Če mislimo, da bomo Srbe z lahkoto premagali ali računamo na tri točke, potem smo malo naivni. Absolutno pa so oni naivni, če mislijo, da jim bo lahko proti Sloveniji. Pričakujem velik spektakel," je o naslednji tekmi Slovenije povedal Čeferin.

Slovenski reprezentant Vanja Drkušić ne razmišlja naivno in se zaveda, da bo obračun težak. "Spet pričakujem zelo težko tekmo. Ko si enkrat na tako velikem tekmovanju, nobena tekma ni in ne bo lahka. Zavedamo se kakovosti Srbije, zavedamo pa se tudi nekaterih stvari, ki jih lahko mi izkoristimo," je menil Drkušić.

Andraž Šporar je bil jedrnat, kar zadeva ta obračun s 33. reprezentanco z lestvice Mednarodne nogometne zveze (Slovenija je 57.). "Proti Srbom enostavno moramo zmagati," je poudaril Šporar.

Navijač Slovenije Tekma Slovenija Video: če niste bili v Stuttgartu na stadionu, takole je bilo ...

Timi Max Elšnik pa je izpostavil to, da jim bo po uspešnem uvodu proti Dancem vendarle malce lažje. "Druga tekma bo zagotovo lažja, tudi ta točka nam je vlila dodatno samozavest. Vemo, kaj prinaša zmaga proti Srbiji. Že pred EP je bila tekma s Srbi tista, na katero se je 'palilo' največ ljudi. Po tej točki proti Danski bi zmaga pomenila napredovanje, tako da bo to kot nek finale za vse skupaj," je dejal Elšnik.

Slovenija in Srbija sta nazadnje med seboj igrali v ligi narodov pred dvema letoma. V Beogradu so Slovenci izgubili z 1:4, v Ljubljani pa igrali 2:2.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:45 17.junij 2024.

    Čeferin je intelektualec, ki uporablja možgane. Nogomet pa je šport za katerega je dovolj nekaj trave, gol in pol možganske hemisfere. Morda je za to Čeferinu tako priljubljen ..Aja pa, denarja je dovolj za to kar delaš in igraš..

Sorodne novice