Šport > Euro 2024
6079 ogledov

Pri Srbih že počilo: "Mislim, da je razmišljal o tekmi s Slovenijo"

Dušan Tadić Profimedia
Selektor srbske reprezentance Dragan Stojković ima pred izredno pomembno tekmo s Slovenijo nekaj težav s svojim kapetanom Dušanom Tadićem.

Srbska reprezentanca je v uvodnem krogu skupinskega dela EP morala priznati premoč Angliji (1:0). Prve točke bodo tako varovanci Dragana Stojkovića lovili na obračunu s Slovenci, s katerimi se bodo srečali v četrtek, 20. junija ob 15. uri.

Slovenija je na uvodnem obračunu iztržila točko proti Danski, tekma se je končala z 1:1.

EURO2024 Euro 2024 Šport Slovenija do točke, a z grenkim priokusom Srbija : Anglija Slovenska skupina Šport Uspavanko med Srbi in Angleži odločil en zadetek

Srbi so proti Angležem, ki veljajo za prve favorite prvenstva, prikazali všečno igro, a je bolj kot pozitiven obet za nadaljevanje v javnosti odmevalo nezadovoljstvo kapetana Dušana Tadića. Ta je proti Angležem v igro vstopil šele v 60. minuti. Čeprav je šlo za strateško odločitev selektorja Stojkovića, Tadić s tem ni bil zadovoljen.

EURO2024 Prelepa gesta Šport Kek razkril, zakaj so njegovi varovanci nosili črne žalne trakove EURO2024 Poljub sreče Šport Kek: "To je bila nagrada za vse, kar so fantje dali na igrišču!"

Dušan Tadić | Avtor: Profimedia Profimedia
"To, da nisem začel tekme, je bil del naše strategije. Sicer jaz vedno igram. Selektor mi je pojasnil, da se bomo najprej branili, potem pa bom z vstopom v igro poskusil preobrniti potek tekme. Upal je, da bomo do takrat obdržali izid 0:0. Mislim, da je selektor že razmišljal o tekmi s Slovenijo, torej če nam uspe zmagati tisto tekmo, se bomo prebili iz skupinskega dela. Po mojem je bila to idealna priložnost, da premagamo Anglijo, saj so nam kljub zvenečim imenom v njihovi reprezentanci dali kar veliko prostora," je za nizozemske medije povedal Tadić.

"Lahko bi jim prizadejali velik udarec. Če bi jaz igral celo tekmo, bi jim povzročili več težav. A tako pač je, odločitve je treba spoštovati. Imeli smo veliko prostora, če bi na igrišču preživel več časa, bi zabili vsaj enega ali morda celo dva gola. Ampak dobro, to je nogomet. Treba bo iskati nove priložnosti. Imamo lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje, kar je tudi najpomembneje."

Pred tem se je srbski kapetan razgovoril že za RTS. "Ni mi bilo lahko. Pogovarjal sem se s selektorjem in težko sem sprejel njegovo odločitev. Igramo proti Angliji, jaz pa sem kapetan in vodja reprezentance ter tudi najboljši nogometaš v ekipi. Brez lažne skromnosti. Moral bi začeti tekmo, a spoštujem odločitev selektorja. Lahko bi naredil precej več, če bi igral 90 minut, a če on želi, da jih igram samo 30, bom to naredil. A želel bi si igrati 90 minut," je dejal napadalec turškega Fenerbahčeja.

nemška policija Kaj vse so našli! Šport Nemški policisti temeljito preiskali tri Slovence, najdbe so jih šokirale

Selektor Stojković je v odgovoru za srbske medije priznal, da mu takšne izjave niso všeč, vendar iz tega ne želi delati škandala. "Če je to rekel, to vsekakor ni dobro. Toda jaz odločam. Odločitev je bila taktična, saj sem želel, da bi bil Tadić svež za drugih 45 minut. Tukaj je šlo za vprašanje taktike in nič drugega. Kakšna napetost, lepo vas prosim! Morda se to komu zdi zanimivo, a tukaj je šlo izključno za strategijo. Potrebovali smo njegove spočite noge. Odločitev je moja, zato sem tudi selektor."

EURO2024 Skupaj do konca Šport Slovenska lekcija Dancem: kdo so pravi in kdo "instagram" navijači?

Po porazu z Anglijo je Stojković svojo pozornost že preusmeril v Slovenijo. "Nisem bil zadovoljen z rezultatom. Slovenijo moramo premagati! Fantom sem čestital, kar zadeva njihovo psihološko predstavo in angažiranost. Zaslužili so si vse pohvale. Zdaj gremo naprej," je sklenil legendarni "Piski".

Dragan Stojković | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.