Šport > Euro 2024
2163 ogledov

Znan tekmec Slovenije v osmini finala

EURO2024 Saša Despot
Slovenija se bo pomerila z izbrano vrsto, ki jo je konec marca premagala na prijateljski tekmi.

Slovenska izbrana vrsta bi se v osmini finala v Münchnu pomerila z Romunijo, če bi po pričakovanjih Portugalska premagala Gruzijo. A to se ni zgodilo, saj so Cristiano Ronaldo in kolegi presenetljivo klonili z 0:2. Naslednji tekmec čete Matjaža Keka bo tako prav Portugalska, ki je v tem letu na prijateljski tekmi že klonila proti Slovencem v Stožicah. Za takratno zmago sta zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.

Pri očitno nemotiviranih Portugalcih, ki so si že pred dvobojem z Gruzijo zagotovili prvo mesto v skupini F, si je dvoboj s Slovenci v osmini finala po prikazanem še najbolj želel branilec António Silva. Ta je že v drugi minuti s slabo podajo izgubil žogo, nato pa mu je pri vračanju v obrambo ušel še Khvicha Kvaratskhelia in zadel za 1:0.

Omenjeni branilec Benfice je napako storil tudi v drugem polčasu, saj je zakrivil enajstmetrovko, ki so jo Gruzijci izkoristili za dokaj zanesljivo zmago. Kasneje je bil Silva zamenjan, svoje 'delo' je že opravil.

Slovenija se bo s Portugalci pomerila v ponedeljek v Frankfurtu ob 21. uri. Preostali pari osmine finala so Španija - Gruzija, Nemčija - Danska, Francija - Belgija, Romunija - Nizozemska, Avstrija - Turčija, Anglija - Slovaška ter Švica - Italija.

Na EP v nogometu bosta zdaj na sporedu dva prosta dneva pred prvimi tekmami osmine finala. Te bodo na sporedu od sobote do torka. Četrtfinalni boji bodo 5. in 6. julija, polfinale 9. ter 10. julija, finale pa bo v Berlinu 14. julija.

Navijači se bodo lahko v boj za vstopnice osmine finala podali v petek okoli 10. ure, ko bodo na voljo dragoceni kosi papirja za zgodovinsko prvo tekmo Slovenije v izločilnih bojih velikih tekmovanj.

Doslej si je tekme slovenske reprezentance na stadionih v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu ogledalo približno 44.000 Slovencev, več tisoč jih je v Nemčijo prišlo tudi brez vstopnic in si tekme ogledalo v različnih navijaških conah.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice