Šport > Kolesarstvo
4412 ogledov

Katastrofa za branilca naslova, vpleten Rogličev ključni pomočnik

Kuss Epa
Branilec naslova Sepp Kuss na Vuelti je v osmi etapi pridelal velik zaostanek za zmagovalcem Primožem Rogličem.

Branilec naslova Sepp Kuss (Visma-Lease a Bike) na letošnji dirki po Španiji še ni zadostil visokim pričakovanjem svojega moštva, saj je trenutno uvrščen šele na 14. mesto skupnega seštevka, kjer ima več kot šest minut zaostanka za nosilcem rdeče majice Benom O'Connorjem oziroma dobri dve minuti in pol za Primožem Rogličem.

Ameriški kolesar je doživel nov udarec v zaključku sobotne etape, v kateri je pred odločilnim vzponom trčil v Rogličevega moštvenega kolega Aleksandra Vlasova, ki so ga pestile tehnične težave.

Kuss se posledično ni več uspel vmešati v boj za najvišja mesta, ciljno črto pa je prepeljal z več kot minuto zaostanka za Rogličem.

Primož Roglič Odzivi na osmo etapo Šport O'Connor našel krivca za poraz, Roglič ne želi vloge, ki mu jo pripisujejo

Kuss Roglič | Avtor: Profimedia Sepp Kuss in Primož Roglič. Profimedia
"Dobro sem se počutil in z ekipo smo bili v dobrem položaju pred zaključnim vzponom," je za spletno stran svojega moštva povedal Kuss. "Na začetku vzpona sem se preveč zdržal zaradi nesreče, zato sem moral v nadaljevanju loviti zaostanek. Pokušal sem se pridružiti skupini favoritov, a se mi na žalost ni izšlo," je potožil Američan, ki mu letos res ne gre po načrtih, potem ko je zaradi simptomov covida-19 odstopil od kriterija po Dofineji, zatem pa je iz istega razloga ostal še brez nastopa na dirki po Franciji. Smola ga, vsaj tako se zdi, spremlja tudi na dirki po Španiji.

Nesreči ameriškega kolesarja v zaključku osme etape je bil iz neposredne bližine priča njegov moštveni kolega Edoardo Affini. "Na zadnjem ovinku pred zaključnim vzponom smo zavzeli svoje položaje. Bilo je zelo kaotično. Mislim, da je Sepp vzpon začel v najboljši petnajsterici. Toda Vlasov je padel oziroma je imel tehnično okvaro ali nekaj takšnega. Zadel je Seppa, ki se je za trenutek znašel na tleh. Hitro se je pobral in se priključil glavnini. Ne vem, kaj se je zgodilo po tem," je dejal Affini.

Joao Almeida Popolnoma odpovedal Šport To naj bi bil pravi razlog za katastrofo Rogličevega najresnejšega tekmeca

Danes bo na dirki po Španiji na sporedu zahtevna deveta etapa od Motrila do Granade s 4500 višinskimi metri v 178,2 km. Kolesarje čakata dva zahtevna prelaza Puerto de El Purche (8,9 km/7,6 %) in Alto de Hazallanas (7,1 km/9,5 %). Slednjega bodo v zadnjih 60 km prečkali dvakrat. Ob zadnjem prečkanju 23 km pred ciljem bodo na voljo tudi bonifikacijske sekunde. Nato sledi dolg spust do cilja v Granadi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.