Šport > Kolesarstvo
3511 ogledov

To naj bi bil pravi razlog za katastrofo Rogličevega najresnejšega tekmeca

Joao Almeida Profimedia
Kapetan ekipe UAE Team Emirates naj bi bil pred katastrofo na osmi etapi pozitiven na covid-19.

Izjemni Portugalec Joao Almeida je pred začetkom letošnje Vuelte veljal za enega glavnih favoritov ter najresnejših tekmecev našega Primoža Rogliča v boju za rdečo majico. In v prvem tednu je povsem upravičil visoka pričakovanja, saj je v skupnem seštevku zasedal tretje mesto, le štirinajst sekund za našim kolesarjem na drugem mestu.

Pri ekipi UAE Team Emirates so upali, da so pred njihovim glavnim upom na sporedu etape, ko bo začel zmanjševati zaostanek za presenetljivo vodilnim Benom O'Connorjem ter da se bosta z Rogličem udarila za skupno zmago. A če je naš kolesar uresničil načrt ter na osmi etapi odvzel kar 56 sekund O'Connorju, pa je bilo povsem drugače z Almeido.

Ta je prikazal eno svojih najslabših predstav ter popolnoma omagal na zadnjem vzponu, na katerem si je privozil skorajda pet minut zaostanka, ciljno črto pa je prečkal na 60. mestu. In kar je bilo še bolj presenetljivo, nihče iz ekipe UAE Team Emirates mu ni priskočil na pomoč, kot da so že obupali nad njim.

Zdaj pa so iz kolesarske karavane prišle nepotrjene informacije, kaj naj bi bil razlog slabe Portugalčeve predstave. Že tekom same etape se je govorilo, da z Almeido ni vse v redu, da naj bi zbolel ter se že nekaj dni pritoževal, da se ne počuti najbolje. Zdaj pa se je pojavila informacija, da naj bi Joao Almeida po večdnevnem slabem počutju danes pred etapo oddal še pozitiven test na covid-19.

Informacije sicer niso potrjene, a vsekakor je jasno, da je z odličnim Portugalcem nekaj resno narobe in so njegove sanje o skupni zmagi na španski pentlji že pokopane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice