Šport > Kolesarstvo
44596 ogledov

Pri UAE si nalili čistega vina glede Primoža Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Pri UAE Team Emirates kljub slabšemu prvemu tednu Adama Yatesa ostajajo optimisti, a hkrati priznavajo, da bo Rogliča težko premagati.

Potem ko je lani Jumbo-Visma počistila vse tri velike tritedenske dirke ter slavila tako na Giru, kot tudi Touru in Vuelti, ima letos enako zgodovinsko priložnost ekipa UAE Team Emirates, ki je z našim šampionom Tadejem Pogačarjem že slavila na italijanski in francoski pentlji, medtem ko se je dirke po Španiji prav tako lotila z dvema močnima adutoma, Joaom Almeido in Adamom Yatesom.

A začetne etape niso šle ravno po načrtih najmočnejše ekipe na svetu. Medtem ko je Almeida na odličnem drugem mestu, z osmimi sekundami zaostanka za našim Primožem Rogličem, pa si je Yates kljub vrhunskemu kronometru s pravo katastrofo na četrti etapi, ko je karavana prvič zavila v gore, že privozil minuto in 56 sekund zaostanka in se nahaja izven prve dvajseterice.

Adam Yates | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda pri ekipi UAE kljub slabi predstavi še niso odpisali Yatesa, temveč nadaljujejo dirko z dvema kapetanoma, je za Cyclingnews poudaril vodja moštva Joxean Fernández Matxin. "Prezgodaj je, da bi odpisali Adama. Še posebej, ker je šlo za zelo posebno etapo. Dve do tri ure so vozili pri 42 ali celo 43 stopinjah Celzija. In vsi se ne morejo prilagoditi takšnim temperaturam. Adam je zelo trpel v tej vročini, toda ima dobro noge. V to ne dvomim."

Joxean Matxin | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:53 23.avgust 2024.

    Ste pogledali rezultate včerajšnje tekme?

Sorodne novice