Šport > Kolesarstvo
827 ogledov

Slovenski kolesarski dragulj navdušuje na dirki po Franciji za mlade

Gal Glivar Twitter
Gal Glivar se je z drugim mestom na torkovi etapi povzpel na skupno drugo mesto letošnje dirke po Franciji za mlade, Tour de l'Avenir.

Potem ko je na uvodnem ponedeljkovem 7-kilometrskem prologu zsedel 74. mesto, je 22-letni slovenski kolesarski dragulj Gal Glivar v polnem sijaju zasijal na prvi pravi etapi letošnje dirke po Franciji za mlade, slovitem Tour de l'Avenir, ko je bil del uspešnega pobega in na koncu zasedel drugo mesto.

Etapna zmaga in rumena majica sta po 184,5 kilometrih od Sarrebourga do Ronchamp-Champagmeya pripadli evropskemu prvaku, Dancu Henriku Pedersenu, ki je v samem zaključku strl našega kolesarja, medtem ko je Belgijec Tim Rex za njima zaostal za dve sekundi.

Glavnina je nato ciljno črto prečkala z minuto in devetimi sekundami zaostanka. Beg je sicer sestavljala peterica kolesarjev, a sta Francoza Baptiste Troja in Yoan Morin odpadla še pred samim zaključkom etape.

Najmočnejša trojica se je zadnjih 20 kilometrov lotila z triminutno prednostjo in kmalu je postalo jasno, da bodo trije ubežniki med seboj obračunali za etapno zmago. Pedersen je nato prvi začel s sprintom in skupaj z Glivarjem sta se brez težav otresla Rexa, Danec pa je bil na koncu hitrejši tudi od našega junaka.

Naš kolesar, ki sicer nastopa za razvojno ekipo UAE Team Emirates, in je v letošnji sezoni dosegel že nekaj odličnih rezultatov, je s 74. skočil na drugo mesto tudi v skupnem seštevku, kjer za Pedersenom zaostaja za 29 sekund. Na tretjem mestu je Rex z 41-sekundnim zaostankom.

Je pa zato Glivar prevzel vodstvo v enem izmed preostalih slovitih seštevkov, saj si je privozil zeleno majico v seštevku najboljšega po točkah. S 30 točkami ima točko prednosti pred Pedersenom in dve pred Rexom.

Na dirki, ki se bo končala v nedeljo, nastopajo še štirje Slovenci. Aljaž Turk (+2:22) je na 114., Anže Ravbar (+6:32) na 126., Jaka Marolt (+8:51) na 131. in Teo Pečnik (+9:36) na 139. mestu. Slovito dirko po Franciji za mlade je sicer leta 2018 dobil tudi Tadej Pogačar.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice