Šport > Kolesarstvo
7134 ogledov

Že po drugem dnevu velik udarec za Vismo, odstop zaradi padca

Dylan van Baarle Profimedia
Branilec naslova Sepp Kuss je ostal brez zelo pomembnega pomočnika na dirki po Španiji.

Moštvo Visma - Lease a bike je v minulem letu, takrat sicer še pod uimenom Jumbo - Visma, slavilo na vseh treh tritedenskih dirkah, po vrsti so na Giru, Touru in Vuelti v skupnem seštevku zmagali Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Sepp Kuss. Dominacija je bila zlasti očitna na dirki po Španiji, ko je omenjena trojica zasedla prva tri mesta, Američan je bil najboljši pred Dancem in Slovencem. 

Precej drugače se je za nizozemsko moštvo odvilo to leto. Med sezono se se huje poškodovali prav vsi največji zvezdniki, predvsem Vingegaard in Wout van Aert sta bila odsotna precej časa, Kuss pa je zaradi covida moral izpustiti Tour, kjer je tako kot na Giru slavil Tadej Pogačar.

Roglič je po minuli sezoni prestopil k ekipi Bora - hansgrohe, Vingegaard se bo po zmagi na dirki po Poljski posvetil družini, pričakuje rojstvo drugega otroka, Visma pa je na Vuelto vseeno pripeljala močno zasedo. Ob Kussu še van Aerta in Ciana Uijtdebroeksa, precej dela za svoje moštvene kolege pa bi moral opraviti vedno odlični in konstantni pomočnik Dylan van Baarle.

A to se ne bo zgodilo. Nizozemec, med drugim tudi zmagovalec spomenika Pariz - Roubaix iz leta 2022, je v drugi etapi grdo padel in kasneje odstopil, s tem pa so ambicije Visme utpele kar precejšen udarec.

V tretjo etapo se bo sicer z rdečo majico podal van Baarlejev moštveni kolega van Aert. Ta ima v skupni razvrstitvi tri sekunde naskoka pred Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) in pet pred Čehom Mathiasom Vacekom (Lidl-Trek). Primož Roglič (Red Bull - BORA - hansgrohe) je v skupnem seštevku na osmem mestu in za vodilnim pzaostaja 20 sekund.

Danes bo na sporedu še zadnja etapa na Portugalskem od Louse do Castela Branca (191,2 km). Tudi ta bo razgibana, a bržčas spet ne bo prinesla večjih razlik. Na račun bi lahko znova prišli redki sprinterji na dirki.

Etapa se bo začela ob 12.50 in končala okoli štiri ure in pol kasneje.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice