Šport > Kolesarstvo
371 ogledov

Junak minulih olimpijskih iger menja reprezentanco

Matthew Richardson Profimedia
Nosilec treh olimpijskih odličij bo Avstralijo zamenjal za Veliko Britanijo.

Avstralec Matthew Richardson, ki je na nedavnih olimpijskih igrah v kolesarstvu na stezi za Avstralijo osvojil tri odličja, bo poslej nastopal za državo svojega rojstva, Veliko Britanijo.

Richardson se je rodil v Združenem kraljestvu, a se je zaradi očetovega dela preselil v Avstralijo, ko je bil star devet let. Odraščal je v Warwicku v Avstraliji.

Petindvajsetletnik je na igrah v Parizu osvojil srebro v posamičnem sprintu in keirinu ter bron v ekipnem sprintu dirkališčnega kolesarstva na velodromu.

Richardson se je po končanih igrah v Parizu odločil, da se bo vrnil v Anglijo, kjer namerava živeti, saj je ohranil dvojno državljanstvo.

Matthew Richardson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Odločil sem se, da 'spakiram vse svoje življenje' in se preselim čez pol sveta, da začnem naslednje poglavje v svoji kolesarski karieri," je dejal Richardson, čigar spremembo reprezentance je odobril kolesarski upravni organ mednarodne kolesarske federacije UCI.

"Z občutkom vznemirjenja sporočam, da sem se pridružil veliki britanski kolesarski ekipi. Zamenjava reprezentance je bila težka odločitev in je nisem jemal zlahka. Bila je osebna odločitev, sprejeta po skrbnem premisleku o moji karieri in prihodnosti."

Jesse Korf, direktor ekipe za avstralsko kolesarstvo, je dejal, da je bila poteza "presenečenje" in da je "razočaranje, da bo Richardson zapustil program, ki je prinesel velik osebni in nacionalni uspeh".

Richardson je v kolesarstvu na stezi dvakratni dobitnik zlate medalje na igrah commonwealtha leta 2022 in ima pet medalj s svetovnega prvenstva, vključno z zlatom v ekipnem sprintu leta 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice