Šport > Kolesarstvo
2514 ogledov

Zakaj je odsotnost Tadeja Pogačarja 'dobra' za Vuelto?

Tadej Pogačar Epa
Nekdanjega vrhunskega kolesarja navdušuje nepredvidljivost letošnje dirke po Španiji.

Španski kolesar Joaquim Rodriguez, ki se je pred leti od cestnega kolesarstva preselil h gorskemu, nikoli v karieri ni okusil slasti skupne zmage na Vuelti, se je pa z devetimi etapnimi zmagami zapisal v zgodovino slovite dirke po Španiji.

45-letnik z velikim zanimanjem spremlja dogajanje na letošnji dirki, kjer ima v odsotnosti Tadeja Pogačarja, Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela lepe možnosti za zmago slovenski predstavnik Primož Roglič. Ta je v zaključnih metrih četrte etape strl srce Belgijcu Lennertu Van Eetveltu in se zavihtel na vrh skupnega seštevka.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič na ciljni črti do etapne zmage in rdeče majice

Joaquim Rodriguez | Avtor: Epa Epa
"Sploh ne dvomim, da je Primož Roglič lahko velik favorit za skupno zmago. Dvome mi vzbuja samo njegova poškodba na dirki po Franciji in daljša odostnost, saj kar nekaj časa ni dirkal. Bomo videli, kako se bo odrezal," pravi Rodriguez.

Vuelta za razliko od letošnjega Toura, kjer se je napovedoval veličasten četveroboj za zmago, a je Pogačar nato odčital lekcijo konkurentom, Roglič pa dirke ni končal zaradi poškodbe, ne razpolaga s tolikšno zvezdniško močjo, kar ni samo voda na mlin Slovencu, ki se poteguje za rekordno četrto lovoriko na Vuelti, temveč je dobrodošla novica tudi za kolesarske navijače.

"Očitno je v odsotnosti Tadeja Pogačarja, Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela dirka bolj odprta. Kar zadeva sam spektakel, je lahko precej bolj zabavno, če na dirki nimaš dominantnega kolesarja," še meni Španec.

Joachim "El Puriti" Rodriguez v 13 nastopih nikoli ni osvojil Vuelte, je pa oblekel rdečo majico, v kateri je preživel 19 dni.

Primož Roglič Spomnil na poškodbo Šport Roglič: Nihče me ni nič vprašal, nisem imel izbire

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • atamama 15:19 21.avgust 2024.

    Kako ste lahko na dan spet privlekli tistega nedomoljuba.....da ne bo še kakšna hujša beseda padla. Ta možakar je res državljan Slovenije, ki pa ji je obrnil hrbet.... Sram ga naj bo.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:04 21.avgust 2024.

    Zdej, ko ni unga pizdeka pogaćarja se vsaj, da gledat in uživat v dirki!!