Šport > Kolesarstvo
390 ogledov

Veliki tekmec podal svoje mnenje o moči Rogliča: Zdaj vsi vemo ...

Primož Roglič Profimedia
Španec je vlogo prvega favorita pripisal Rogliču.

Primož Roglič je z odlično predstavo ob koncu četrte etape pokazal, da je poškodba, ki jo je staknil na Touru, v večji meri že pozabljena. Kljub vsemu je po etapi omenil, da ga po toliko urah na kolesu še vedno boli spodnji del hrbta.

Zasavec se je na najstrmejšem delu zadnjega klanca otresel vseh tekmecev, sledila sta mu le Belgijec Lennert Van Eetvelt, ki je kasneje na ciljni črti za hip že slavil zmago, a je Slovenec švignil mimo njega, in Enric Mas. Slednji se je v skupnem seštevku prebil na tretje mesto, za Rogličem zaostaja 32 sekund. Med obema je le Joao Almeida, ki ima osem sekund zaostanka za kapetanom ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe.

"Kontrolirali so celotno etapo, na koncu pa je Primož tudi prišel do zmage. Dobro so dirkali in odnesli zmago. Primož je kolesaril zelo dobro, enkrat ali dvakrat sem ga prehitel. Lahko vidimo, kako močne noge ima, zdaj vsi vemo, kdo je tekmec, ki ga je potrebno premagati," je vlogo prvega favorita Kisovčanu pripisal Mas.

Ta ima sicer še dodatno težavo, saj se moštvo Movistar po moči ne more meriti z ekipama Red Bull - Bora in UAE Team Emirates.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Razen Almeide in Masa so si ostali na papirju najmočnejši kolesarji v boju za skupno zmago že pridelali nekaj zaostanka. Predvsem branilec naslova Sepp Kuss, pa tudi Adam Yates, Cian Uijtdebroeks, Tao Geoghegan Hart ... 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice