Šport > Kolesarstvo
312 ogledov

Danes bomo izvedeli, kako močan je Roglič

Primož Roglič Vuelta Profimedia Primož Roglič.
Pred kolesarji na dirki po Španiji je zahtevna 4. etapa.

Kolesarje na 79. dirki po Španiji čaka prva zahtevnejša gorska etapa. Slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) in ostali hribolazci se bodo namreč spopadli s 170,5 km dolgo traso od Plasencie do vrha zahtevnega klanca Pico Villuercas.

Zahtevna etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi bo že dala odgovore glede pripravljenosti kandidatov za skupno zmago. Med njimi je tudi Roglič, ki bo etapo začel s sedmega mesta v skupnem seštevku.

V njem za 30 sekund zaostaja za Belgijcem Woutom van Aertom (Visma-Lease a Bike), ki pa bo po vsej verjetnosti zadnji dan v rdeči majici vodilnega.

Na sceno bodo namreč prišli najboljši hribolazci, ki se bodo v prvem delu spopadli s klancema Cabezabellosa (9,2 km/5,4 %) in Alto de Piornal (13,9 km/5,6 %), pred ciljnim vzponom pa v drugem delu trase še s prelazom Miravete (8 km/4,5 %).

Za konec sledi še 14,6 km dolg vzpon do Pico Villuercasa, ki s povprečnim naklonom 6,2 odstotka sicer ne spada med najzahtevnejše, a v oči bode predvsem drugi del klanca. Ob koncu se bodo tri kilometre zapovrstjo kolesarji vzpenjali ob povprečnem naklonu nad 14 odstotkov, preden bo v zadnjih dveh kilometrih klanec znova položnejši.

Etapa se bo začela ob 13.27 in končala okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice