Šport > Kolesarstvo
1886 ogledov

Primožev trener z resnico o Rogličevih možnostih za zmago na Vuelti

Primož Roglič Profimedia
Rogličev trener je prepričan, da je Roglič dovolj dobro pripravljen, da se ob odsotnosti velike trojice lahko bori za zmago na letošnji Vuelti.

Trikratni zmagovalec dirke po Španiji, naš Primož Roglič, je tudi na letošnji Vuelti med glavnimi favoriti za skupno zmago in rekordno četrto rdečo majico, toda nihče ne ve, v kakšnem stanju je njegovo telo po grozljivi nesreči in hudih poškodbah z dirke po Franciji.

Kapetan ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe je sicer z dirko odlično začel, saj je bil najhitrejši izmed favoritov za skupni seštevek na uvodnem kronometru in se tudi po tretji etapi drži na odličnem sedmem mestu, najvišje med vsemi, ki jih zanima skupna zmaga. Primož zaenkrat izgleda zelo dobro, toda nihče ne ve, kako bo z njim, ko španska pentlja zavije v gore.

"Po Touru je bil Primož v hudih bolečinah," je o stanju svojega varovanca za Het Nieuwsblad spregovoril Rogličev trener Marc Lamberts, ki je sledil našemu kolesarju iz Jumbo-Visme k nemškemu delodajalcu. "Poskušal se je čim bolje rehabilitirati v Red Bull Athlete Performance Centru v Salzburgu z intenzivno fizioterapijo."

Marc Lamberts | Avtor: Twitter Twitter

Bolečine so bile celo tako hude, da je bil praktično do samega začetka pod velikim vprašanjem celo njegov start na Vuelti. "Primož deset dni ni kolesaril, potem pa je počasi spet začel. Imeli smo pomisleke glede Vuelte, a po posvetovanju z zdravniki smo se končno odločili, da gremo na tritedenski višinske priprave v Tignes," pojasnjuje Lamberts. "Primož je tam prvih deset dni treniral v bolečinah in to se je upoštevalo. Zdravniki so že vnaprej rekli, da je bolečina merilo, naredi lahko le tisto, kar lahko prenese."

Toda Roglič je bil na koncu le dovolj pripravljen, da se pojavi na startu v Lizboni, kjer je postavil osmi čas uvodnega kronometra ter pridobil nekaj sekund proti vsem največjim rivalom, kar je pozitivno presenetilo tudi Lambertsa, ki ni pričakoval takšne predstave. "Ko pride Primož z višinskih priprav, mu kronometer na prvi dan dirke po navadi ne uspe. Ko ste na višinskih pripravah, 95 % časa trenirate na klancu, s hitrostjo 15, morda 20 km/h. Nato pa morate v vožnji na čas nemudoma leteti 50 km/h," je razložil Primožev trener.

In kakšne možnosti pripisuje človek, ki poleg Rogliča najbolje pozna Primoževo telo, Kisovčanu na letošnji Vuelti? "Kot glavnega Primoževega tekmeca vidim aktualnega zmagovalca in Rogličevega nekdanjega moštvenega kolega Seppa Kussa. Pred Vuelto je opravil višinske priprave s ciljem, da napade dirko po Španiji. Fantje, kot so Joao Almeida in Adam Yates prihajajo s Toura, kar jim daje malo časa za okrevanje in priprave. Ob odsotnosti Tadeja Pogačarja, Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela bi se moral Primož boriti za stopničke. Upajmo, da za najvišjo," je zaključil Lamberts.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice