Šport > Kolesarstvo
781 ogledov

Roglič sodi med največje favorite, njegova ekipa nadzira beg

Primož Roglič Profimedia
Četrta etapa dirke po Šoaniji.

V četrti etapi Vuelte so prvič na svoj račun prišli kolesarji, ki jim ustreza vožnja v klanec, današnja preizkušnja se namreč končuje z vzponom na zahtevni Pico Villuercas.

Med favorite za etapni uspeh je sodil tudi Primož Roglič, a je bila forma trikratnega zmagovalca dirke po Španiji pred etapo vprašljiva zaradi grdega padca, ki ga je utrpel na Touru, po njem namreč nekaj časa ni treniral, na Vuelto pa se je še vedno podal z bolečinami v spodnjem delu hrbta.

Na začetku etape so se sicer v beg skušali podati številni kolesarji, naposled pa se je le odlepila peterica ubežnikov - Bruno Armirail (Decathlon AG2R La Mondiale), Sylvain Moniquet (Lotto Dstny), Filippo Zana (Jayco-AlUla), Fablo Castrillo (Pharma Kern) in Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi). Pri Red Bull - BORRA - hansgrohe so potrdili dejstvo, da bo Roglič lovil etapno zmago, saj so se postavili na čelo glavnine in ohranjali znosno razliko do ubežnikov.

V živo:

  • 114 km do cilja: Peterica ima malce manj kot tri minute in pol naskoka pred pelotonom.
     
  • 92 km do cilja: Pri ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe so še naprej narekovali tempo v glavnini, prednost ubežnikov se je zmanjšala za dobro minuto in je znašala okoli dve minuti in 20 sekund.
     
  • 77 km do cilja: Naskok ubežnikov je znašal natanko dve minuti. Bil je že manjši, a so si kolesarji Red Bulla vzeli čas za lovljenje vrečk s hrano, nihče drug pa ni želel prevzeti njihovega dela. Tudi moštvo Visma - Lease a bike, ki je imelo v svojih vrstah nosilca rdeče majice Wouta van Aerta, lanskega zmagovalca Seppa Kussa in Ciana Uijtdebroeksa. Nizozemska ekipa se je sicer vseskozi vozila za nemško-avstrijsko.
     
  • 53 km do cilja: Ubežniki so začeli vzpon na Puerto de Miravete (8 km, povprečni naklon 4.5%). Rogličevi moštveni kolegi so popustili v tempu, razlika se je začela večati.
     
  • 47 km do cilja: Na vrhu vzpona je bil prvi Armirail. Francoz, ki se je v etapo podal s skupno osmega mesta, le s sekundo zaostanka za Rogličem. Glavnina je zaostajala tri minute.
     
  • 24 km do cilja: Razlika je bila 2:22. V ospredju sta že nekaj kilometrov sama kolesarila Armirail in Castrillo.
     
  • 16 km do cilja: Na čelu glavnine so bili vsi kolesarji ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe, zaostanek se je zmanjšal na 1:47.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice