Šport > Kolesarstvo
723 ogledov

Rogliča že v prvi etapi v rdečem čakajo peklenske razmere

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bo v peti etapi dirke po Španiji prvič nastopil v majici vodilnega kolesarja v skupini razvrstitvi.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) bo peto etapo dirke po Španiji začel v rdeči majici vodilnega. Na ravninsko traso od Fuente del Maestreja do Seville (177 km), ki bržčas ne bo spremenila razmerij na vrhu skupnega seštevka, se bo 34-letni Kisovčan podal z osmimi sekundami naskoka pred tekmeci.

Po štirih etapah je Rogličev prvi zasledovalec Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), na tretjem mestu pa je Španec Enric Mas (Movistar), ki zaostaja 32 sekund.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič na ciljni črti do etapne zmage in rdeče majice

Prvih 25 kolesarjev v seštevku ločita vsega dve minuti, v nadaljevanju Vuelte pa prihajajo še zahtevnejši testi, kot je bila torkova prva gorska etapa.

Vsaj v peti pa sprememb ni pričakovati, saj gre z izjemo obeh voženj na čas za edino traso na letošnji španski pentlji brez kategoriziranega vzpona. Na račun bodo tako prišli sprinterji na čelu z zmagovalcema druge oz. tretje etape, Avstralcem Kadenom Grovesom (Alpecin-Deceuninck) in Belgijcem Woutom Van Aertom (Visma-Lease a Bike).

Etapa se bo začela ob 13.34 in končala okoli štiri ure kasneje. Sodeč po vremenski napovedi naj bi se temperature tako kot v torek povzpele nad 35 stopinj Celzija.

Primož Roglič Vuelta Šport Veliki tekmec podal svoje mnenje o moči Rogliča: Zdaj vsi vemo ... Primož Roglič Spomnil na poškodbo Šport Roglič: Nihče me ni nič vprašal, nisem imel izbire

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.