Šport > Kolesarstvo
1111 ogledov

Odstop bivšega svetovnega prvaka po padcu v zadnjih km

Rui Costa Profimedia
Nekdanji svetovni prvak je moral predčasno skleniti letošnjo Vuelto.

Portugalec Rui Costa jo je skupil v zadnjih desetih kilometrih pete etape dirke po Španiji. Nekdanjega svetovnega prvaka, vso konkurenco je premagal leta 2013, je zbil njegov moštveni kolega.

V zadnjih kilometrih so najboljši sprinterji že iskali dobre položaje za zaključni sprint, favoriti za visoka mesta v generalni razvrstitvi pa so se na čelu glavnine skušali izogniti težavam. To so odlično tokrat počeli pri moštvu Red Bull - BORA - hansgrohe, saj so trije moštveni kolegi Primoža Rogliča popeljali povsem na čelo.

Precej v ospredju je sicer kolesaril tudi član ekipe EF Education - Easy Post Owain Doull, ki pa je na neravni cesti izgubil kontrolo nad svojim kolesom in padel. Za njim je kolesaril Costa, ki je trčil v kolo svojega moštvenega kolega in tudi sam priletel na tla. Kar nekaj časa je trajalo, da sta pretresena kolesarja vstala, Doull je kljub povsem razbitemu komolcu nadaljeval, Costa pa je počakal na zdravniško pomoč, kasneje pa odstopil.

To je bil drugi odstop na letošnji Vuelti, zaradi padca v drugi etapi je predčasno dirko končal tudi NIzozemec Dylan van Baarle (Visma - Lease a bike).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice