Šport > Kolesarstvo
2362 ogledov

Že končal sezono, ne bo nastopil niti na zanj ustreznem SP

Jonas Vingegaard Profimedia
Jonas Vingegaard je že odvozil zadnjo dirko v tem letu.

Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard je po poročanju slovite Gazzette dello Sport svoj zadnji nastop v tej sezoni že opravil na pravkar končani dirki po Poljski, ki jo je tudi dobil in tako med zmagovalci omenjene preizkušnje nasledil Mateja Mohoriča. Danec pričakuje svojega drugega otroka in se bo v nadaljevanju leta povsem posvetil družini.

Vingegaard bo tako izpustil tudi svetovno prvenstvo v Zürichu, kjer mu je trasa sicer zelo pisana na kožo. Enako tudi Tadeju Pogačarju, ki je že pred sezono najavil, da bo SP v Švici njegov največji cilj sezone. Zmagovalec Gira in Toura je tako ob Dančevem nenastopu ostal brez enega največjih tekmecev za odličja.

Vingegaard je sicer odlično začel sezono in ob etapnih zmagah prišel tudi do skupnega uspeha na dirkah O Gran Camiño in Tirreno-Adriatico, a jo je nato ob padcu grdo skupil na dirki po Baskiji. Nato se je začel njegov boj s časom za udeležbo na dirki po Franciji, kjer mu je kasneje tretjo zaporedno zmago preprečil Pogačar.

Na olimpijskih igrah ni nastopil, saj je danski selektor ocenil, da trasa zanj ni najbolj primerna, prednost so dobili ostali danski kolesarji, minuli teden pa je Vingegaard nato slavil na poljski pentlji.

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Res je, da bo Jonas končal sezono. Za to obstajata dva razloga. V prvi vrsti si želi biti z družino ob rojstvu drugega otroka, kar je tudi za nas v ekipi pomembno. Če želiš biti dober športnik, se moraš dobro počutiti tudi v zasebnem življenju," je za Ekstra bladet kasneje potrdil športni direktor Visme - Lease a bike Merijn Zeeman.

"Po intenzivnem letu pa mu bo zelo dobro del tudi počitek pred začetkom treningov za naslednjo sezono v mesecu oktobru," je še zaključil Zeeman.

Komentarjev 1
  • atamama 16:35 21.avgust 2024.

    Za katero državo pa bo nastopal Pogačar? Ker glede na ravnanje za OI mu ni mesta v slovenskih barvah.

Sorodne novice