Šport > Kolesarstvo
3305 ogledov

Pri Bori šokirani: "Stvari so ušle izpod nadzora"

Primož Roglič Profimedia
Pri ekipi Primoža Rogliča obžalujejo, da so Benu O'Connorju dovolili, da si privozi takšno prednost.

Na dirki po Španiji so se s četrtkovo etapo stvari postavile na glavo. Potem ko smo navdušeno spremljali, kako je z zmago na četrti etapi izgledalo, da ima naš Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) celotno dirko pod nadzorom, smo bili na šesti etapi priča šoku, ko se je trikratni zmagovalec Vuelte v lovu za rekordno četrto zmago znašel v ogromnem zaostanku za novim nosilcem rdeče majice, Benom O'Connerjem.

Avstralec, ki je v preteklosti pokazal ves svoj razkošen talent s četrtima mestoma na dirki po Franciji in Italiji, je sicer začel letošnjo Vuelto precej neprepričljivo in si v skupnem seštevku privozil že dve minuti zaostanka za Rogličem. Mnogi so ga tako že povsem odpisali iz boja za najvišja mesta, a je O'Connor naravnost šokiral kolesarsko javnost z izjemno vožnjo na šesti etapi, ko je deklasiral konkurenco, prečkal ciljno črto s skoraj sedemminutno prednostjo in prevzel skupno vodstvo s štirimi minutami in 51 sekundami prednosti pred Rogličem.

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenec je tako poleg vseh nevarnih zasledovalcev, ki bodo čakali na svojo priložnost, dobil v boju za skupno zmago novega nevarnega konkurenta, ki ima za povrh še zelo nevarno prednost, katero bo v prihodnjih petnajstih etapah zelo težko stopiti. Pri Rogličevi ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe se tako zavedajo, da so napravili ogromno napako, ko niso dovolj nadzorovali prednosti ubežnikov ter pomagali pri lovu, saj so načrtovali, da bo mladi Florian Lipowitz, ki je bil prav tako del ubežne skupine, pokril Avstralčeve napade. Na koncu mu seveda ni bil kos in je ciljno črto prečkal več kot pet minut za O'Connerjem.

"Stvari so ušle izpod nadzora," je v pogovoru za špansko televizijo TVE priznal Borin športni direktor Patxi Vila. "Stvari se niso izšle, kot smo si želeli. Po startu se je vse dogajalo tako hitro in beg z O'Connerjem, Lipowitzem in enajstimi drugimi kolesarji je bil zelo močan. Lipo je bil zraven in mislili smo si, da ne bo imel nobenih težav slediti Benu. Tako bi z njim dobili še eno močno opcijo v boju za skupni seštevek."

Patxi Vila | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Rim 14:21 23.avgust 2024.

    Bora kot ekipa očitno niso na nivoju ostalih konkurentov za skupnbo zmago.

  • Ender3 13:04 23.avgust 2024.

    Po toči zvoniti je običajno prepozno..Tega si ne bi smeli privoščiti..

Sorodne novice