Šport > Kolesarstvo
4202 ogledov

Nosilec rdeče majice brutalno zbodel Primoža Rogliča

Ben O'Connor Profimedia
Ben O'Connor je dal jasno vedeti, da ga šest sekund, ki jih je na sedmi etapi izgubil proti Primožu Rogliču, ni preveč prizadelo.

Potem ko je na šesti etapi dirke po Španiji prevzel skupno vodstvo z ogromno prednostjo, je novi nosilec rdeče majice Ben O'Connor brez večjih pretresov preživel prvi dan v dresu vodilnega, pa čeprav je ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe v sedmi etapi poizkusila s silovitim napadom na najtežjem vzponu dneva.

Ekipa O'Connerjevega najbližjega zasledovalca, našega Primoža Rogliča, je namreč napadla 32 kilometrov pred ciljem na vzponu na Alto del 14 %, a je odlični Avstralec brez težav sledil poizkusu svojega prvega zasledovalca. Slovenec je sicer na koncu proti vodilnemu kolesarju pridobil nekaj sekund, saj je kot prvi na vrhu vzpona pobral šest bonifikacijskih sekund, a je to izgubo Avstralec v ciljnem prostoru pospremil z nasmehom.

"Mislim, da bo moral pobrati še kar nekaj bonusnih sekund, če me bo želel dohiteti," je Rogliča po "zmagi" na vrhu Alta del 14 % z nasmehom na obrazu v izjavi za Wielerflits zbodel O'Connor, ki ima v skupnem seštevku še vedno ogromne štiri minute in 45 sekund prednosti. "Do tega vzpona je šlo za precej enostaven dan. Nato je bilo zelo eksplozivno. Toda počutil sem se zelo dobro, kljub vročini. Dosti bolje sem jo prenašal, kot prejšnje dni."

Ekipa Bore se je sicer zavedala, kako hudo je zamočila na šesti etapi ter da mora O'Connerjevo prednost topiti ob vsaki priložnosti. Rogličevi fantje so se tako spravili na delo že v sedmi etapi, kjer sicer ni bilo za pričakovati nobenih večjih razlik med kolesarji v boju za skupni seštevek. Vseeno je nemška ekipa naredila vse v svoji moči, da bi čim bolj otežila etapo, preden je Roglič napadel nosilca rdeče majice, ki pa ni imel težav slediti Slovencu.

"Za mano je zelo dober dan. Nisem bil presenečen, da je Roglič krenil po tiste bonusne sekunde. Pravzaprav sem se na vzponu počutil zelo ugodno, toda nisem se poizkusil boriti za bonusne sekunde. Vsaka sekunda seveda šteje, toda v sprintu proti Rogliču nimam pravih možnosti. Toda moral bo vzeti še kar nekaj bonusnih sekund, če me bo želel ujeti," je za konec še enkrat poudaril Avstralec, ki ima še naprej ogromno prednost v skupnem seštevku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:12 24.avgust 2024.

    Zato je pa danes dobil dve okoli ušes,karma je jeba!!!

  • Ender3 18:42 24.avgust 2024.

    Piše 6 sekund, kaj ni razliko zmanjšal za celih sekund 56 sekund ? Vse pa čaka še gorska etapa. Dobre 4 minute so še kako dosegljive, če bo moč in taktika Rogliča in ekipe vzdržala..

  • atamama 16:52 24.avgust 2024.

    Pa še pošteno prav ima....

Sorodne novice