Šport > Kolesarstvo
1431 ogledov

S tem se bo danes spopadel Roglič

Primož Roglič Profimedia
Pred kolesarji na Vuelti etapa z zahrbtnim ciljnim klancem.

Na 79. kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu osma etapa od Ubede do Cazorle (158,7 km). Gre za razgibano traso z zelo zahtevnim pet kilometrov dolgim ciljnim klancem. Slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) bo dan začel kot drugi v skupnem seštevku.

Štiriintridesetletni Kisovčan po četrtkovi etapi ni več vodilni na Vuelti, potem ko so se tako njegova ekipa kot tiste ostalih kandidatov za skupno zmago malce uštele v lovu na ubežnika Avstralca Bena O'Connorja (Decathlon AG2R).

Ta je prepričljivo slavil v četrtek in si nabral visoko prednost pred tekmeci. Roglič na drugem mestu zdaj zaostaja 4:45 minute, v petek je Avstralcu odščipnil šest sekund, Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) pa na tretjem še 14 sekund več.

Osemindvajsetletni Avstralec bo pred tekmeci najprej branil visoko prednost v etapi z okoli 2700 višinskimi metri. Čeprav sta kategorizirana le dva vzpona v etapi, bo zadnji zelo zahteven. Ciljni vzpon na Sierra de Cazorlo je dolg 4,8 km s povprečnim naklonom 7,1 %, a to ne razkriva celotne slike. Na več delih se bo cesta pokonci postavila tudi z več kot 13 odstotki, med drugim v prvem in zadnjem kilometru vzpona.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič bo glede na strm konec etape in petkovo predstavo med glavnimi favoriti za etapno zmago, saj z ostalimi tekmeci potrebuje sekunde v lovu na letos četrtouvrščenega na Giru O'Connorja.

Etapa se bo začela ob 13.49 in po predvidevanjih organizatorjev končala slabe štiri ure kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice