Šport > Kolesarstvo
1830 ogledov

O'Connor našel krivca za poraz, Roglič ne želi vloge, ki mu jo pripisujejo

Primož Roglič Profimedia
Roglič je ob zmagi na osmi etapi v lovu na O'Connorja pridobil 56 sekund ter močno zmanjšal zaostanek, a ni želel prevzeti vloge prvega favorita dirke.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je zmagovalec osme etape dirke po Španiji od Ubede do Sierra de Cazorle (158,7 km). V primerjavi z vodilnim na Vuelti, Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R), je tokrat pridobil 46 sekund na cesti in deset dodatnih bonifikacijskih sekund z etapno zmago.

Roglič je ciljno črto prečkal pred Špancem Enricom Masom (Movistar), ki je edini lahko držal stik s slovenskim asom, a v sprintu na vrhu ciljnega vzpona ni imel pravih možnosti. Tretje mesto je pripadlo še enemu Špancu Mikelu Landi (Soudal Quick-Step), ki je zaostal 14 sekund.

"Precej smo trpeli, etapa je bila zahtevna," je sprva vroče dogajanje v osmi etapi, temperatura je bila ves čas okoli 35 stopinj Celzija, za organizatorje ocenil Roglič in dodal: "Na koncu se je ponudila priložnosti in skušal sem jo zagrabiti."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Vzpon mu je bil z nekaj res strmimi odseki nad 15 odstotkov pisan na kožo in znova je dokazal, da je verjetno najmočnejši kolesar letošnje Vuelte. A vloge prvega favorita za skupno zmago kljub dominantni predstavi ni želel prevzeti, pa čeprav je prednost O'Connorja že na prvi nekoliko resnejši etapi uspel zmanjšati za 56 sekund.

"Bilo je težko, zelo vroče. Vesel sem, da sem imel dobre noge v boju za zmago. Zadovoljen sem, toda današnji dan je za nami, mogoče bom pa že jutri izgubil deset sekund. Je, kot je, in videli bomo, kako bo na cesti," je dejal izkušeni Kisovčan. 

V nedeljo bo imel še eno priložnost za napad na O'Connorja, saj bo na sporedu zahtevna gorska etapa od Motrila do Granade (178,2 km) z dvema zahtevnima prelazoma Puerto de El Purche (8,9 km/7,6 %) in Alto de Hazallanas (7,1 km/9,5 %). Slednjega bodo v zadnjih 60 km prečkali dvakrat.

"Skušali bomo dirkati kar najbolje. Vsak dan na Vuelti gre na polno in videli bomo, kako se bo moje telo odzvalo na vse te napore po zahtevnem obdobju in poškodbi. Še vedno jo čutim," pa je še o nedeljski zahtevni etapi dejal Roglič.

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia

O'Connor je sicer v osmi etapi na 17. mestu izgubil 56 sekund. Po etapi je za Eurosport kot glavni razlog za slabšo predstavo izpostavil vročino.

"Ni bilo idealno, malce sem pregorel, res je bil vroč dan. Ekipa je opravila res dobro delo in škoda, da na koncu nisem mogel slediti njenemu zgledu. Danes mi je vročina prišla do živega, potem ko je včeraj sploh nisem čutil. Vsakemu se lahko zgodi v določenem trenutku," je dejal O'Connor.

Osemindvajsetletnik ima po osmih etapah še 3:49 minute naskoka pred Rogličem, medtem ko se je na tretje mesto prebil Mas, ki zaostaja 4:31 minute. Povsem je danes popustil pred tem tretjeuvrščeni v seštevku, Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice