Šport > Kolesarstvo
3486 ogledov

O dopingu: Sponzorji so vedeli vse, a so me dobro plačali, da sem molčal

Jan Ullrich Profimedia
Nekdanji zmagovalec Toura in olimpijski prvak je spregovoril o sistematskem dopingu, ki je zaznamoval njegov čas.

Nekdanji nemški kolesarski zvezdnik Jan Ullrich je v zadnjem času že večkrat spregovoril o jemanju nedovoljenih poživil, v pogovoru za WDR pa je zdaj povedal, da je s priznanjem odlašal vse dokler tega ni storil tudi njegov prijatelj in v času kariere velik tekmec Lance Armstrong.

"Vesel sem, da sem priznal, zdaj je vse skupaj precej lažje," je izjavil olimpijski prvak in podprvak iz Sydneyja. V dokumentarcu 'Der Gejagte' (Lovljeni; op.p.) Ullrich govori o uporabi nedovoljenih ooživil, ki so mu pomagala tudi do zmage na dirki po Franciji leta 1997.

"Veliko se je govorilo o tem. Nekaj sem moral spremeniti v svojem življenju, zato sem se odločil, da spregovorim. Meni je to zelo koristilo, breme je postalo precej lažje in zdaj lahko precej lažje nadaljujem s svojim delom."

"Dokumentarec je bil zame kot nekakšna terapija. Zdaj se lahko o tem pogovarjam tudi s svojimi otroki," je dodal dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas.

lance armstrong jan ullrich | Avtor: Reuters Reuters

"Ljudje zdaj razumejo, da je šlo za sistemski doping. Pokrovitelji so vedeli prav vse. Ne bi rekel, da je šlo za molčanje, a plačali so mi precej, šlo je za medsebojni dogovor, da se o tem ne govori," je temno obdobje v svoji kolesarski karieri opisal Ullrich.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice