Šport > Kolesarstvo
1126 ogledov

Prvi mož dirke po Italiji potrdil vrnitev Gira v Slovenijo

Primož Roglič Giro Epa
Italijanska pentlja se bo znova odvijala tudi po slovenskih tleh.

V pogovoru za italijansko kolesarsko revijo Bicisport je direktor Gira Mauro Vegni med drugim potrdil, da se bodo kolesarji naslednje leto na dirki po Italiji znova podali tudi v Slovenijo. Cilj štirinajste etape bo tako na trgu Evropa v Gorici/Novi Gorici, med etapo pa bodo kolesarji vozili tudi po slovenskih cestah.

Etapa, ki bo potekala na goriškem, je po mnenju snovalcev trase dodtna motivacija, da se boja za rožnato majico udeležita tudi zadnja zmagovalca Gira Primož Roglič in Tadej Pogačar.

"Zavedamo se, da bo težko, a vseeno upamo, da bo Tadej ponovno nastopil," je o udeležbi trenutno najboljšega kolesarja na svetu dejal Vegni. Želi si tudi nastopa Rogliča, Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela, omenil pa je tudi Mathieuja van der Poela. "Sanje ne stanejo nič, zakaj bi jih odpisali že pred startom," pravi prvi mož dirke.

Tadej Pogačar Giro d'Italia | Avtor: Profimedia Profimedia

Giro 2025 se bo sicer začel v Albaniji, kjer bodo na sporedu tri etape. Po dnevu premora se bo nato italijanska pentlja nadaljevala na drugi strani Jadranskega morja v pokrajini Apulija. Kasneje se bodo etape bližale severu Italije, kjer bodo sledili boji v Alpah.

Zadnji teden naj bi bil tokrat sicer nekoliko lažji, uradna prestavitev trase bo sicer na sporedu 12. novembra, prav to pa bi lahko pomenilo, da bi se kdo od zvezdnikov pred Tourom odločil tudi za Giro. Zadnja etapa se bo končala v Rimu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice