Šport > Kolesarstvo
10829 ogledov

Kolesarski svet v šoku zaradi Pogačarja, bojijo se tega, kar prihaja

Tadej Pogačar Profimedia
Izjemni Tadej Pogačar je v letošnji sezoni dobil devet od skupno 11 dirk. Brez zmage je ostal le na Milano-Sanremu (3. mesto) in VN Quebeca (7. mesto). Skupno je že pri 88 zmagah, od tega jih je 25 osvojil v tem letu.

Pretekla kolesarska sezona je bila pravljična za vse privrženece Tadeja Pogačarja, nekoliko drugače pa neverjetno prevlado slovenskega asa, ki je ob zmagah na Giru, Touru in SP dobil še dva spomenika, dojemajo ljubitelji kolesarstva iz tujine.

Pogačarjevi solo pobegi so postali že nekakšna stalnica na največjih svetovnih dirkah, na katerih 26-letnik s Klanca pri Komendi dominira kot le malokdo pred njim.

Slovenec je konkurenco na čelu z izzivalcem Remcom Evenepoelom znova pokoril z dominantno vožnjo na sobotni dirki po Lombardiji, kjer se je slabih 50 km pred ciljem odpeljal zmagi naproti in tako na spektakularen način zaokrožil sezono presežkov.

Ob trenutni formi prvega aduta UAE Team Emirates celo svetovni zvezdniki na trenutke delujejo kot drugorazredni tekmovalci, kar bi po oceni strokovnjakov lahko vodilo v upad zanimanja za ta šport. 

"Če se bo to nadaljevalo še naslednjih nekaj let, bi lahko zanimanje za kolesarstvo zamrlo," je za NRK ocenil profesionalni kolesar in strokovni komentator Sondre Sortveit.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Brez besed je po še enem podvigu slovenskega asa ostal tudi televizijski komentator Theis Magelssen. "To je noro. Ob najboljšem kolesarju na svetu vsi ostali delujejo skoraj smešno. Čisto sem brez besed. Kar je nenavadno, saj smo vseskozi vedeli, da se bo to zgodilo," je dejal.

Po besedah norveškega člana ekipe Q36.5 Pro Cycling Team Carla Fredrika Hagna imajo člani glavnine samo še obrobne vloge v Pogačarjevem šovu. "Vsi drugi smo postali statisti, čeprav sem odpeljal eno najboljišh dirk v karieri."

Daleč za Pogijem Šport Evenepoel pojasnil, zakaj je objokan pripeljal v cilj

"Prevlada je lahko dolgočasna"

"V kolesarstvu nismo vajeni, da bi bil en kolesar tako dominanten na tako različnih terenih," je povedal Sortveit in dodal: "Z vidika zabave za gledalce lahko postane dolgočasno, če bo še naprej toliko boljši od vseh ostalih."

"Ne smemo kriviti Pogačarja, ker je toliko boljši od drugih, obenem pa se ne moremo pretvarjati, da ne vemo, kdo bo zmagal na dirki, še preden se ta sploh začne," pa je na omrežju X komentiral priljubljeni kolesarski vplivnež Benji Naesen.

Lepo število kolesarjev se je v sobotno dirko podalo z zavedanjem, da se bodo borili za drugo mesto.

"Za zdaj ne bi rekel, da je to škodljivo," meni Hagen. "Ljudje so očarani nad tem, kar gledajo. Njegovi napadi so izjemni. Je kolesar, ki zna narediti šov. Letos smo bili priča eni najboljših sezon vseh časov. Česa takšnega verjetno kar nekaj časa ne bomo več videli. Ni dolgočasno. Ne še. Samo poglejte, kaj je naredil na SP. Vsi smo vedeli, da bo napadel zgodaj, on pa je napadel še prej. Zna pa postati dolgočasno, če bo šlo tako naprej."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • dare326 16:36 13.oktober 2024.

    Avtor žnj. Na bo manj ampak več zanimanja. Italijani so ga dobesedno posvojili. Pogi je športni fenomen. Če ne veš kaj pomeni cestno kolesarstvo v Italiji, Franciji oz na splošno v zahodni EU, naj ti plačajo izobraževanje v Italiji.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:14 13.oktober 2024.

    Še men gre tale presranc na živce, sej je hujši, kot Herta, samo še o tem bicikljebcu pišejo in trobijo!!

  • Rim 14:00 13.oktober 2024.

    Če bi bil Anglež, pa bi bili povsem navdušeni nad dolgo prihodnostjo njihovega Angleža.

Sorodne novice