Šport > Kolesarstvo
2093 ogledov

Veteran poudaril vlogo Pogačarja pri odpovedi dirke

Tadej Pogačar Profimedia
"Resnično sem mu hvaležen, včasih potrebuješ nekoga takšnega kot je Pogačar," pravi nizozemski veteran.

V preteklosti so si nekateri izjemni šampioni uspeli pridobiti vlogo 'Le Patrona" v peletonu, njihove odločitve, želje in tudi ukaze pa so nemalokrat upoštevali vsi v kolesarski karavani. Nizozemski veteran Wout Poels, ki med elito kolesari že vse od leta 2006, je zdaj podobno vlogo pripisal Tadeju Pogačarju.

Na dirki Tre Valli Varesine, ki je bila na sporedu pred tednom dni, je namreč izjemno močno deževalo, kolesarji so na mokrih cestah le stežka obvladovali svoja kolesa, preprosto se je čakalo na hujši padec. Okoli 100 kilometrov pred ciljem je bila tako sprejeta odločitev, da se preizkušnja zaradi nemogočih razmer prekine.

"V aplikaciji kolesarskega sindikata, ki jo uporabljamo, so bile razne razprave, a preprosto sem vedel, da bomo še enkrat startali. Vendar to ni imelo nobenega smisla, še nikoli v življenju nisem doživel toliko dežja na kolesu," je za podkast In Koers dejal 37-letni član ekipe Bahrain Victorious. 

Tre Valli Varesine | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogačar ni bil pri volji za nadaljevanje. Resnično sem mu hvaležen, za takšne dogodke potrebuješ nekoga takšnega. Nekoga, ki gre do organizatorjev in reče: 'Hvala, na svidenje!'," je vlogo prvega zvezdnika dirke poudaril Poels. Po Pogačarjevemk pogovoru s komisarji je bila dirka nato dokončno odpovedana.

Dva dni kasneje je Pogi sezono sklenil še s svojo četrto zmago na dirki po Lombardiji. "Pravzaprav je bizarno, če pogledaš na statistiko. Res izjemno," je bil ob predstavah Slovenca kar navdušen Nizozemec.

Ta je tako opisal svojo udeležbo na zadnjem spomeniku sezone: "Resnično sem trpel. Po vzponu na Ghisallo sem bil še vedno zraven, a že takrat sem bil precej utrujen. Nato je prišel še tisti zadnji klanec. Tako sem trpel, da niti nisem vedel, kje sem. Od tam moraš preprosto iti do cilja, saj ni nobenih bližnjic. Dirko sem končal, a je bil to precejšen izziv. In nato vidiš, kako je Pogačar zmagal. Takrat se vprašaš, ali naj preprosto vrnem kolo in končam kariero, ali pa naj naslednje leto znova poizkušam."

Wout Poels | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Senta 00:55 18.oktober 2024.

    )) Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Sorodne novice