Šport
134 ogledov

Kopitar tekmo presedel na klopi

Byfield Kempe Profimedia
Los Angeles Kings so v okviru priprav na novo sezono še drugič zapored premagali Anaheim Ducks.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih že vrsto let kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v pripravah na novo sezono dosegli novo zmago. Še drugič zapovrstjo so premagali mestne tekmece v ligi NHL, Anaheim Ducks. Tokrat so brez izkušenega, 37-letnega Kopitarja na gostovanju v dvorani Honda Center slavili zmago s 4:0.

Kralji so na prvi pripravljalni tekmi pred sezono proti novincu Utahu doživeli poraz po podaljšku, nato so premagali Las Vegas, nazadnje pa na sobotni prvi medsebojni tekmi še Anaheim.

Prvič na pripravah je bil v postavi tudi Kopitar, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih kraljev. V drugi tretjini je zadel za vodstvo 2:1, dodal pa je še dve podaji.

Drew Doughty Velik udarec Šport Kopitar: "To je zdaj žalostna realnost, treba se bo sprijazniti"

Poleg Kopitarja sta na prvi tekmi proti Anaheimu zadela še Adrian Kempe in Alex Laferriere, vsem trem pa je trener Jim Hiller tokrat namenil počitek.

Kralje pred začetkom sezone čakata še tekmi proti Bostonu in Floridi, sezono pa bodo odprli 11. oktobra v gosteh pri Buffalu.

Sezona se bo sicer začela 4. oktobra, ko bosta moštvi Buffalo Sabres in New Jersey Devils v Pragi odigrali prvo od dveh tekem v sklopu tako imenovane svetovne turneje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice