Šport > Košarka
2459 ogledov

Dončić razpoložen, Dallas tokrat zelo blizu preobrata

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks slabo odprli tudi drugo tekmo proti Minnesoti. Slednja je na koncu slavila s 104:94.

Dallas Mavericks so v Abu Dabiju še drugič v treh dneh odigrali pripravljalni dvoboj z Minnesoto.

Tudi tokrat Luki Dončiću in kolegom v prvi četrtini proti Timberwolves ni stekel met, zasedba iz Teksasa je znova precej poizkušala zaključevati z meti za tri točke. Mavericks so v prvih 12 minutah iz igre metali zgolj nekaj več kot 25-odstotkov, uspešnost pri metih trojk pa se je spustila celo pod mejo 20 odstotkov. Ob znova neprepričljivi obrambi Dallasa se je prva četrina razumljivo končala v korist Minnesote z 29:20. Dončić je zbral 8 točk, tri skoke in štiri asistence.

Pred začetkom druge četrtine je sedel na klop. Brez njega, Kyrie Irving na tekmi ni zaigral, so njegovi soigralci brez doseženega koša ostali tudi prve štiri minute v drugem delu, medtem je Minnesota že odšla na +18. Jaden Hardy je nato zadel za 22:38.

Luka se je na parket vrnil še pred polovico četrtine, z dvema prostima metoma, skokom v obrambi in trojko pa je Dallas približal na 29:42. Slovenec je bil razpoložen, v zadnji minuti prvega polčasa je tako že prišel do 18 točk, ob tem pa je podelil tudi šest asistenc ter zbral pet skokov in dve ukradeni žogi. Mavericks so zaostajali le še 10 točk. Z izidom 43:53 se je tudi odšlo na glavni odmor.

Dončićev +/- učinek (razmerje med danimi in prejetimi točkami, ko je košarkar na parketu) je znašal le -1.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić v drugem polčasu ni več stopil na parket, priložnost so dobili tudi nekateri košarkarji, ki se še potegujejo za mesta v obeh ekipah. Med njimi pri Minnesoti tudi Luka Garza, nečak nekdanjega slovenskega reprezentanta on še vedno drugega najboljšega strelca Slovenije na uradnih tekmah Teomana Alibegovića.

Dallas se je na začetku tretje četrtine dvakrat približal na -8, kasneje pa večino časa zaostajal z dvomestnim številom točk. Pred zadnjo četrtino so Volkovi vodili z 81:70.

Na polovici zadnjih 12 minut so Mavericks zaostanek znižali le na pet točk zaostanka po košu Grega Browna III., nato je sledila še trojka Jordana Walkerja za 89:91. V teh trenutkih se je s klopi večkrat dvignil tudi Dončić in zaploskal soigralcem.

Do popolnega preobrata nato le ni prišlo. V zadnji dve minuti je Minnestoa krenila s prednostjo 99:93, ob tem izidu pa je dvoboj s troko dokončno odločil Čeh Vit Krejči. Na koncu je bilo 104:94.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice