Šport > Košarka
2960 ogledov

Dončić zgrožen: "Tega si ne bi smel privoščiti"

Dončić Profimedia
Luka Dončić je prevzel odgovornost za boleč poraz proti Hrvaški v kvalifikacijah za OI, selektor Aleksander Sekulić pa je izrazil zaskrbljenost. "Če v četrtek ne bo reakcije, lahko spakiramo kovčke in gremo domov," opozarja slovenski strokovnjak.

Anemična predstava slovenskih košarkarjev na prvi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre proti Hrvaški je bila nov udarec za slovenske navijače po nogometnem šoku dan prej proti Portugalski. Za razliko od nogometašev imajo košarkarji še popravni izpit, v četrtek ob 16.30 proti Novi Zelandiji.

Slovenski igralci so bili po porazu z 92:108 vidno razočarani. Priznali so, da tak poraz boli, saj jih že dolgo časa nobena reprezentanca ni tako nadigrala. Luka Dončić je na novinarski konferenci kapetansko prevzel odgovornost za slabo igro ter obljubil, da bo Slovenija na naslednji tekmi pokazala drugačen obraz.

Žiga Dimec Blamaža Šport Kakšno razočaranje, Hrvatje razbili Slovence

"Od začetka tekme nismo bili pravi. Jaz sem prišel na parket brez energije, težko mi je bilo igrati, kar si kot vodja te ekipe ne bi smel privoščiti. Dovolj sem izkušen, da takih napak ne bi smel delati," je uvodoma dejal Dončić, ki se je kar zgrozil, ko je na listu pred seboj pogledal svojo statistiko. Trojke je metal 0:9, skupno iz igre pa 8:23. "Danes res nisem bil razpoložen," je dejal grški novinarki.

"Mislim pa, da to ni naša realna slika. Vem, da imamo več znanja, energije in borbenosti, kot smo pokazali nocoj. Zdaj se moramo čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo in v četrtek od prve minute dalje pokazati, da gremo po zmago," je dodal Dončić, ki je tekmo vseeno končal s trojnim dvojčkom - 26 točk, 11 skokov, 10 podaj.

Sekulić | Avtor: Epa Epa
Selektor Aleksander Sekulić je nato povedal: "Po taki tekmi ne moreš biti z ničemer zadovoljen. Na trenutke smo sicer dobro delovali, a skrbi me predvsem, da nismo znali reagirati na igro Hrvaške. Namesto da bi se dvignili, smo tonili vedno globlje. To me skrbi in kaže našo nemoč."

"Podatek, da smo imeli 16 prostih metov več od Hrvatov, hkrati pa so oni naredili enajst osebnih napak več od nas, govori o tem, da ni bilo reakcije. Lahko se tolažimo, da nam v prvem polčasu ni šel met, a dejstvo je, da smo bili zelo slabi v obrambi. To mora biti veliko opozorilo za naslednjo tekmo," je nadaljeval Sekulić.

"Če v četrtek ne bo reakcije, lahko spakiramo kovčke in gremo domov. Na igrišče moramo kot ekipa stopiti z drugačno energijo. Vsak od nas se mora zamisliti in se vprašati, kaj lahko naredi bolje," je še dodal Sekulić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Rim 09:50 03.julij 2024.

    Pa saj reprezentanca ni samo Dončič. Če mislijo tako, potem mora trener in ostali brez lastnega maksimuma kar takoj domov. Kot da ga ni se morajo boriti in krvaveti, šele na tako igro je potem lahko Dončič dodatek, ki prevaga ...prikaži več tehtnico. Sam pa ne more narediti nič razen reklame. Ostale ekipe pač borbajo in so tudi dobre.

  • BenX 09:16 03.julij 2024.

    Že davno nazaj sem rekel, da Dončić na teh kvalifikacijah nima kaj za iskat. Ni mi jasno kako mu je Dallas sploh dobili igrat glede na to, kako je stanje njegovih kolen. Od konca finala pa do zdaj verjetno ni že vse 100%.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:53 03.julij 2024.

    Luka je pravkar napol mrtev prišel iz NBA, tu pa nima komu podati, ker se Sekulič praska po jajcih in vleče plačo namesto da bi delal...

Sorodne novice