Šport > Košarka
278 ogledov

Slovenski reprezentant v zmajevem gnezdu

Bine Prepelič Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Bine Prepelič odslej za Cedevito Olimpijo.

Člansko ekipo Cedevite Olimpije je na igralnem položaju krilnega centra okrepil slovenski reprezentant Bine Prepelič, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Podpisal je dveletno pogodbo.

V slovensko prestolnico se Prepelič seli iz belgijskega Spirou Basketa, kjer je preživel zadnji dve sezoni.

"Bine Prepelič je del nove generacije slovenskih košarkarjev. Zadovoljni smo, da se je odločil, da se bo pridružil Cedeviti Olimpiji, saj smo prepričani, da imamo vse, kar je potrebno, da lahko napravi korak naprej v svoji igri. V zadnjih sezonah je napredoval povsod, kjer je igral, zato bomo njegov napredek podrobno spremljali tudi v prihodnjih sezonah," je dejal športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero.

"Vesel sem, da bom lahko ekipi pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev. Komaj čakam, da spoznam vse v klubu, predvsem pa vse navijače," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Bine Prepelič.

Bine Prepelič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Bine Prepelič je začel igrati v Slovenski Bistrici, sledila je selitev v domžalske Kansai Helios. Kot posojen igralec je nekaj časa preživel v ljubljanski Iliriji v 2. SKL, izkušnje pa nato pridobival v dresu Heliosa v ligi Aba 2 in slovenskem državnem prvenstvu. Pred začetkom sezone 2022/23 se je preselil v belgijski Spirou, kjer je v sezoni 2023/24 v povprečju dosegal 8,4 točke, 6,7 skoka in 1,6 asistence.

V dresu slovenske moške članske reprezentance je debitral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. V kvalifikacijah je odigral tri tekme, z dobrimi predstavami pa si je prislužil tudi mesto v reprezentanci, ki je leta 2023 zaigrala na svetovnem prvenstvu. Na tekmovanju je zaigral na osmih tekmah, v povprečju pa dosegal 4,5 točke in 3,9 skoka. Prepelič je leta 2024 zaigral tudi na dveh tekmah kvalifikacij za EuroBasket 2025, poleti je bil na seznamu kandidatov za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju, kamor pa na koncu ni odpotoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice