Šport > Košarka
1364 ogledov

Zgodovinska poteza, LeBronu Jamesu se je uresničila velika želja

Bronny James Profimedia
Los Angeles Lakers na naboru izbrali sina LeBrona Jamesa.

Los Angeles Lakers so v drugem krogu nabora lige NBA kot 55. izbrali Bronnyja Jamesa, 19-letnega sina superzvezdnika LeBrona Jamesa. S tem je oče LeBron še korak bližje uresničitvi svojih dolgoletnih sanj, da v ligi NBA zaigra skupaj s sinom. Oba bosta prihodnjo sezono verjetno člana jezernikov.

Štirikratni najkoristnejši igralec lige NBA in štirikratni prvak lige je večkrat dejal, da bi rad igral skupaj s sinom. Prihodnje leto v Los Angelesu bi tako lahko prvič na parketu zaživela kombinacija oče-sin v zgodovini lige.

Bronny James, branilec Univerze Južne Kalifornije, je po odlični srednješolski karieri v minuli sezoni za ekipo Trojans v povprečju dosegal 4,8 točke, 2,8 skoka in 2,1 podaje na tekmo, skavte ekip pa naj bi navdušil na uradnih treningih pred naborom.

Julija lani se je sicer na treningu novinec zgrudil po zastoju srca, ki ga je povzročila prirojena srčna napaka. Najstnika so čez nekaj dni odpustili iz bolnišnice, zdravniki pa so mu odobrili igranje v ameriški univerzitetni ligi in tudi v NBA.

Bronny James | Avtor: Profimedia Profimedia

LeBron 'Bronny' James ml. velja za odličnega obrambnega igralca z vrhunskimi atletskimi sposobnostmi, a bo potreboval čas, da se razvije v ligi NBA, še posebej po zastoju srca.

LeBron se po drugi strani lahko do sobote odloči za podaljšanje zadnjega leta pogodbe z Lakers ali pa postane prosti igralec, kar ga ne bi oviralo pri ponovnem podpisu nove pogodbe z franšizo iz mesta angelov. Vsekakor po prihodu sina obstaja velika verjetnost, da bo LeBron v svoji 22. sezoni v ligi ostal član jezernikov.

V sredo je bil sicer na naboru kot prvi izbran Francoz Zaccharie Risacher, sina nekdanjega francoskega reprezentanta Stéphana Risacherja so izbrali Atlanta Hawks. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice