Šport > Moto športi
551 ogledov

Grozljiva nesreča, dirkalnik zajeli plameni, kvalifikacije Norrisu

Logan Sargeant Profimedia
Norris preprečil Verstappnu najboljši startni položaj na domači dirki.

Britanski dirkač Lando Norris (McLaren) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za VN Nizozemske v Zandvoortu začel s prvega mesta. V današnjih kvalifikacijah je premagal domačega aduta in vodilnega v seštevku sezone Maxa Verstappna (Red Bull). Za Norrisa je današnji "pole position" četrti v karieri in tretji v tej sezoni.

Norris je v kvalifikacijah za prvo dirko po poletnih počitnicah premagal domačega zvezdnika za 0,356 sekunde. Na tretjem mestu je kvalifikacije končal drugi McLarnov voznik, Avstralec Oscar Piastri. Iz druge vrste bo začel še Mercedesov britanski dirkač George Russell. Peti je bil drugi Red Bullov voznik, Mehičan Sergio Perez, šesti pa Ferrarijev prvi voznik, Monačan Charles Leclerc.

V seštevku SP ima sicer Verstappen pred nadaljevanjem v Zandvoortu veliko prednost. Na prvem mestu ima 277 točk, Norris je njegov najbližji zasledovalec s 199, tretji je Leclerc s 177 točkami.

Današnje dogajanje v Zandvoortu je zaznamovala tudi nesreča Američana Logana Sargeanta, ki je na zadnjem prostem treningu zletel s steze in močno trčil v zaščitne ograde. Dirkalnik je nato še zagorel, a se je dirkač rešil brez hujših poškodb. Ni pa nastopil v kvalifikacijah, saj pri Williamsu niso pravočasno popravili dirkalnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.