Šport > Moto športi
116 ogledov

Marquez na najvišji stopnički

Marc Marquez Profimedia
Marquez zmagovalec sprinta za veliko nagrado Aragonije.

Španec Marc Marquez je zmagovalec sprinterske dirke za veliko nagrado Aragonije v Španiji v razredu motoGP. Drugo in tretje mesto sta zasedla njegova rojaka Jorge Martin in Pedro Acosta.

Za Marqueza je bila to sploh prva zmaga, odkar je pred sezono iz Honde prestopil k ekipi Gresini oziroma Ducatiju. Španec je sicer prepričljivo vodil večji del dirke, saj mu je bil konkurenčen le rojak Martin iz moštva Pramac, a je tudi pred njim iz kroga povečeval prednost.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Martin je po današnji dirki za tri točke prevzel vodstvo v skupnem seštevku pred Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati), ki je bil šele deveti. Do stopničk je prišel še Acosta (GasGas), medtem ko je bil četrti Alex Marquez (Gresini), mlajši brat zmagovalca.

Marc Marquez se je z današnjo zmago v skupnem seštevku utrdil na četrtem mestu in ima z 204 točkami za tretjeuvrščenim Italijanom Eneo Bastianinijem (Ducati) 13 točk zaostanka. Spredaj sta Martin in Bagnaia z 279 oziroma 276 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice