Šport > Moto športi
135 ogledov

Pred zadnjima dirkama sezone Gajser z nekoliko manjšim naskokom

Tim Gajser Profimedia
Gajser VN Turčije končal na drugem mestu za Pradom.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dirko za VN Turčije v Afyonkarahisarju po četrtem in drugem mestu v obeh vožnjah končal na drugem mestu. Slavil je njegov glavni tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka Španec Jorge Prado. Ta se je posledično Gajserju približal na vsega 14 točk.

Pred zadnjima dvema preizkušnjama v SP je jasno, da sta v boju za naslov ostala zgolj še Gajser (Honda) in Prado (GasGas). Konec tedna v Turčiji je slovenski as začel z 18 točkami naskoka, po koncu tedna ima štiri točke manjšo razliko.

Iz boja za naslov je odpadel Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), ki je prvo vožnjo sklenil na desetem mestu, v drugo pa je bil tretji. V seštevku tako po novem za Gajserjem zaostaja 53 točk.

Gajser, ki danes praznuje 28. rojstni dan, je prvo vožnjo začel dobro, a z linijami iz sobotnih kvalifikacij ni bil kos najboljšim. Preizkušnjo je tik za Pradom končal na četrtem mestu. Slavil je Švicar Jeremy Seewer (Kawasaki) pred Francozom Maximom Renauxom (Yamaha).

Tudi v drugo je slovenski as dobro startal, a v prvem ovinku zaostal za Pradom. Ta se je sprva odpeljal na nekaj sekund razlike, a je slovenski as nekaj časa ostajal blizu in vršil pritisk na aktualnega svetovnega prvaka. Toda ta je bil v drugo boljši, se Gajserju odpeljal, slednji pa je moral braniti mesto tudi proti Herlingsu.

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia

Ciljno črto so po vrsti prečkali Prado, Gajser in Herlings, zmagovalec prve dirke Seewer pa je bil šesti in izgubil zmago na VN Turčije. Ta je pripadla Pradu s 45 točkami, Gajser je končal s 40, Seewer pa je bil z enakim številom točk tretji.

Dobro je drugo vožnjo odpeljal tudi drugi Slovenec Jan Pancar (KTM). Prvih nekaj ovinkov je odpeljal na sedmem mestu, do konca preizkušnje pa nekaj mest izgubil. Bil je deveti. Skupaj s prvo vožnjo, ko je bil po slabem startu na koncu 16., je to pomenilo novih 17 točk za skupni seštevek. V njem je 14. z 236 točkami.

V razredu MX2 je slavil Belgijec Lucas Coenen (Husqvarna), ki je bil najboljši v obeh vožnjah. Drugo mesto je na VN Turčije pripadlo Nizozemcu Kayu de Wolfu (Husqvarna), tretje pa Nemcu Simonu Längenfelderju (GasGas).

V skupnem seštevku je še naprej vodilni de Wolf (Husqvarna), ki je zbral 873 točk. Drugi je Coenen z 829 točkami, tretji pa Längenfelder s 774.

Naslednja dirka za SP bo VN Kitajske v ponedeljek, 16. septembra. Dan prej bodo kvalifikacije. Po kitajski preizkušnji v bližini Šanghaja bo do konca sezone le še VN Kastilje v Cozarju (29. september).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice