Šport > Moto športi
53 ogledov

Tako se je ob krstnem nastopu odrezal hollywoodski zvezdnik

Keanu Reeves Profimedia
Šestdesetletni hollywoodski zvezdnik je v enem izmed ovinkov izgubil oblast nad vozilom, a se je na srečo izognil hujšim posledicam.

Kanadski filmski zvezdnik in glasbenik Keanu Reeves je konec tedna nastopil na profesionalni avtomobilistični dirki. Na slovitem dirkališču Indianapolis Motor Speedway Circuit se je 60-letnik udeležil tekmovanja za pokal Toyota GR in med 35 nastopajočimi zasedel 25. mesto, poročajo ameriški mediji.

Reeves, med drugim znan po vlogah v uspešnicah John Wick in Matrica, je med 45-minutno dirko v enem od ovinkov na kratko celo izgubil oblast nad bolidom in zapeljal s steze, a le malo zatem nadaljeval dirko.

Igralec je svoj dirkalnik s številko 92 opremil tudi z napisom BRZRKR. Hollywoodski zvezdnik od leta 2021 namreč uspešno ustvarja tudi serijo stripov z enakim imenom, ki opisuje prigode in dogodivščine nesmrtnega bojevnika.

Reeves je znan kot velik navdušenec nad avto-moto športom in fotografi ga med dirkami pogosto ujamejo v svoj objektiv. Prav hitrost pa mu je odprla tudi pot v filmski svet. Pred 30 leti je prvič zaslovel v filmu Speed, kjer je igral policista na avtobusu, ki je moral držati konstantno hitrost, sicer bi v njem razneslo bombo. Voznica avtobusa v filmu je bila Sandra Bullock.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice