Šport > Moto športi
148 ogledov

Tim Gajser se še ni obdaril za rojstni dan

Tim Gajser Facebook Tim Gajser.
Motokrosisti so opravili s prvo vožnjo na dirki za VN Turčije.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je prvo vožnjo dirke za veliko nagrado Turčije v Afyonkarahisarju končal na četrtem mestu. Po sobotni zmagi v kvalifikacijah tokrat ni bil tako prepričljiv, v skupnem seštevku pa je Španec Jorge Prado (GasGas) proti današnjemu slavljencu Gajserju nadoknadil dve točki.

Gajser je sicer zelo dobro startal in bil drugi, napadal pa je Švicarja Jeremyja Seewerja (Kawasaki). Toda sobotne linije na precej drugačni podlagi tokrat niso bile najboljše, v nadaljevanju pa je izgubil še dve mesti.

Prehitel ga je tudi glavni tekmec v seštevku SP Prado, ki je na koncu s tretjim mestom nadoknadil dve točki in v seštevku zaostaja 17 točk. Na koncu je sicer Gajser, ki danes praznuje 28. rojstni dan, poskušal, a ni mogel priti mimo mlajšega Španca.

Veliko pa je v razvrstitvi izgubil Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), ki je po težavah zasedel le deseto mesto in tako dokončno izpadel iz boja za naslov svetovnega prvaka. Za Gajserjem po polovici turške preizkušnje zaostaja že 51 točk.

Prvo vožnjo je sicer presenetljivo, vendar prepričljivo dobil Seewer pred Francozom Maximom Renauxom (Yamaha) in Pradom. Drugi slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) je po dobrih predstavah v soboto na treningih in v kvalifikacijah tokrat nekoliko slabše odpeljal prvo vožnjo in jo končal na 16. mestu.

Druga vožnja v razredu MXGP se bo začela ob 16.10.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:47 08.september 2024.

    To je šele prva vožnja in res je Tim proti Pradu tu izgubil 2 točki, ampak te lahko nadoknadi že z zmago v drugi vožnji ali pa vsaj uvrstitvijo pred Španca... Za Tima veliko bolj pomembno je, da je Nizozemec ...prikaži večc Jeffrey Herlings, ki je v zadnjem obdobju do te dirke kazal izjemne vožnje, z napako in uvrstitvijo šele na 12. mesto, praktično že ostal brez realnih možnosti, da se še lahko vmeša v boj za naslov prvaka in na ta način Timu omogočil, da se 100% osredotoči le še na vožnje Jorgea Prada...

Sorodne novice