Šport > Nogomet
8146 ogledov

Angleški zvezdnik: "Ogledal sem si tekmi Slovenije in moram reči ..."

Declan Rice Profimedia Declan Rice je izrekel številne pohvale na račun slovenske reprezentance.
V angleškem taboru se zelo dobro zavedajo kvalitet slovenske izbrane vrste pred drevišnjim obračunom skupine C v Kölnu.

Slovensko nogometno reprezentanco le še nekaj ur loči do začetka zgodovinske tekme. Na evropskem prvenstvu v Nemčiji bo ob 21. uri v Kölnu na obračunu z Anglijo lovila preboj v svoje prve izločilne boje na velikih tekmovanjih. To bi izbrancem Matjaža Keka proti favoriziranim Otočanom prinesla že točka.

Slovenija, ki je doslej igrala na EP 2000 ter svetovnih prvenstvih 2002 in 2010, bi bila s točko namreč boljša vsaj od Hrvaške in Madžarske, kar bi jo kot eno izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih popeljalo v osmino finala. Najbolj želena pot med 16 je sicer zmaga proti Angliji, a gre spomniti, da je Slovenci na šestih medsebojnih tekmah še niso ugnali.

So pa Angleži s štirimi točkami z dveh tekem - Slovenija ima dve, tako kot Danska, Srbija pa ima eno - že v osmini finala, a poudarjajo, da zato proti Sloveniji motivacija ne bo nič manjša.

prijateljska tekma SLO-NEM EURO2024 Foto Šport Slovenski in angleški navijači odigrali tekmo, Otočanom pomagal pravi zvezdnik

Declan Rice | Avtor: Epa Epa
"Ogledal sem si obe slovenski tekmi na tem prvenstvu in moram priznati, da so bili zelo, zelo dobri. Imajo veliko močnih in hitrih igralcev. Seveda je največ govora o Šešku (Benjaminu, op. o.), ki je bil velika želja številnih evropskih klubov. Čaka nas zahtevna tekma. Ko igraš proti takšni ekipi, kot je Slovenija, veš, kaj pričakovati. Želeli bodo zmagati in šokirati svet. To bo naša priložnost, da se poberemo po zadnji tekmi. To je lepota nogometa, da imaš vedno novo priložnost. Poskušali bomo odmisliti, kar se je zgodilo, in nadaljevati v pozitivnem vzdušju," je na predvečer tekme dejal angleški reprezentant Declan Rice.

Modrić Šok za Hrvate Šport Modrić skozi solze: "Zdi se mi kar nepošteno ..."

Southgate | Avtor: Epa Epa
Pred novinarje je stopil tudi selektor angleške reprezentance Gareth Southgate, ki pa o strategiji za obračun s Slovenijo ni želel podrobneje govoriti. "No, ne bom se spuščal v podrobnosti, če pa nas nasprotniki poslušajo. Lahko sedim tukaj in razpredam v nedogled, a vse to nima pomena, dokler ne stopimo na igrišče in odigramo tako, kot je treba. Seveda je pomembno, da vam odgovorim na vprašanja v zvezi s kadrom in strategijo, a na koncu me boste sodili po tem, kar se bo zgodilo na igrišču. In to mi ustreza," je dejal angleški strateg.

Southgate Zdaj ni več dvoma Šport Po dobri novici hladen tuš za Anglijo pred tekmo s Slovenijo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.